Βουλή: Της Συμφωνίας το… κάγκελο! «Σκοτώθηκαν» οι πολιτικοί αρχηγοί και τώρα… ψηφοφορία


Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονες αντεγκλήσεις, υψηλότατους τόνους και σφοδρές αντιπαραθέσεις, πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές διασταύρωσαν τα ξίφη τους κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα συνεχισθεί και την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, με απόφαση της σύσκεψης του προεδρείου της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του προέδρου, Νίκου Βούτση.

Η επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στις 09:00 την Παρασκευή (25/01/2019) και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δι’ εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.

Κατά τα λοιπά, η συζήτηση στιγματίστηκε από τη «λυσσαλέα» προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των «προθύμων» συναδέλφων τους από κόμματα όπως οι ΑΝ.ΕΛ., το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ να προβάλουν επιχειρήματα υπέρ της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δείτε ΕΔΩ πώς κατέγραψε το Live Blog του Newsbomb.gr όλες τις εξελίξεις εντός και εκτός Βουλής

Τσίπρας: «Φταίνε όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, η Ιστορία θα μας δικαιώσει»

Εκνευρισμένος, σε πανικό και με εμφανή πρόθεση να επιρρίψει ευθύνες στην αντιπολίτευση για το ξεπούλημα της Μακεδονίας που επιχειρεί ο ίδιος, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει την αντεθνική πολιτική του πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα και κατηγορώντας τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις πολιτικές που είχαν ασκήσει τα προηγούμενα χρόνια στο Σκοπιανό.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Μητσοτάκης: «Ως πρωθυπουργός δεν θα επιτρέψω την είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε.»

Για «εθνική ήττα» και «συμφωνία που έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού, προσβάλλει την αλήθεια και την Ιστορία της χώρα», έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής, εξαπολύοντας παράλληλα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις πρακτικές που ακολούθησε

«Ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που καταρρέει, επιμένει στην καταστροφική του αποστολή», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Γεννηματά: Ανοιχτή η ρίζα του αλυτρωτισμού – Δεν έχει τέλος ο κατήφορος

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε κατά τη συζήτηση στη Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγουμε νέες πληγές γιατί παραμένει ανοιχτή η ρίζα του αλυτρωτισμού.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά

Θεοδωράκης: Αν απορρίψουμε τη Συμφωνία, η χώρα θα απορριφθεί διεθνώς

«Δεν θα σας πω σήμερα ποιος «σκότωσε» την Κ.Ο. του Ποταμιού. Όμως οι 220.000 ψηφοφόροι του, θέλουν να μάθουν εδώ και τώρα ποιος προσπαθεί να μας φιμώσει. Θα σας το πω σε μια εβδομάδα», είπε ο κ. Θεοδωράκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή και αφήνοντας υπόνοιες για πολιτική μεθόδευση πίσω από τη διάλυση της Κ.Ο. του κόμματός του.

«Ποια θα είναι η τύχη της χώρας μας αν σήμερα οι βουλευτές πουν όχι στη συμφωνία; Τότε θα πρέπει να ζήσουμε με ένα κράτος που θα συνεχίσει να λέγεται παντού και πάντα Μακεδονία – σκέτο. Η επιδίωξη ενός συμβιβασμού έπρεπε να είναι πατριωτικός στόχος. Σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας η χώρα θα απομονωθεί διεθνώς. Θα συγκρουστούμε με την ΕΕ. Θα συγκρουστούμε με το ΝΑΤΟ. Θα συγκρουστούμε με τις ΗΠΑ», επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κουτσούμπας: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ΝΑΤΟϊκή»

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η συμφωνία που υπογράψατε κ. Τσίπρα είναι ΝΑΤΟϊκή. Εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ φθάνετε να λέτε ότι πρόκειται για μια διμερή συμφωνία και ότι η είσοδος στο ΝΑΤΟ είναι επιθυμία του λαού της γειτονικής χώρας. Από πού προκύπτει αυτό;», διερωτήθηκε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Και πρόσθεσε: «Κάποιοι επικαλέστηκαν ακόμα και το ΕΑΜ λέγοντας ότι η δική σας αριστερά φέρνει την συνέχεια. Λίγη ντροπή. Το ΕΑΜ έγραψε ιστορία γιατί δεν υποτάχθηκε στις σειρήνες εκείνης της εποχής. Τολμάτε να βάζετε στο στόμα σας την Ειρήνη Γκίνη, ηρωίδα που εκτέλεσαν τα γερμανικά όπλα με την σφραγίδα «made in USA», αυτούς που προσκυνάτε εσείς σήμερα. Τσιράκια είστε των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ Ποτέ η σημαία του ΕΑΜ του Δημοκρατικού Στρατού δεν στάθηκε ούτε θα σταθεί δίπλα στην σημαία του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε σε έντονο ύφος ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Καμμένος: «Υπάρχει σχέδιο διάλυσης των ΑΝ.ΕΛ.»

Δείχνοντας ως υπαίτιο τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατήγγειλε το βράδυ της Πέμπτης (24/01/2019) από το βήμα της Βουλής σχέδιο διάλυσης του κόμματός του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ίσως λαμβάνω τον λόγο τελευταία φορά ως πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. γιατί ήδη επεξεργάζονται το σενάριο διάλυσης των ΑΝ.ΕΛ.. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι θα φιμωθούμε», είπε ο κ. Καμμένος ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.

Λεβέντης: «Κύριε Τσίπρα μειοδοτήσατε σε βάρος της χώρας»

«Απαγγελία ποιημάτων έγινε απόψε σε αυτήν την αίθουσα. Από αύριο η Ελλάδα έχει εθνικό πένθος. Οι μόνοι που χαίρονται είναι η παρέα του κ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης προσευχόταν δε να κάνει τη δουλειά του ο Τσίπρας, να φύγει από τα χέρια του η “βόμβα”», είπε κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

«Εγώ πόνταρα ότι ο κ. Τσίπρας θα ήταν έξυπνος και θα πήγαινε σε εκλογές. Δεν ήταν. Κύριε Τσίπρα, θα είστε εσείς απέναντι στην ιστορία που μειοδοτήσατε σε βάρος της χώρας», πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Ο Καμμένος που ήταν όλη μέρα μαζί με τον Τσίπρα δεν είχε αντιληφθεί τίποτα για τη ζύμωση της Συμφωνίας των Πρεσπών;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Δείτε ΕΔΩ πώς κατέγραψε το Live Blog του Newsbomb.gr όλες τις εξελίξεις εντός και εκτός Βουλής


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ