Συμφωνία των Πρεσπών – Λεβέντης: Εθνικό πένθος στην Ελλάδα

Να ακυρώσει τη Συμφωνία κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

«Η σημερινή συνεδρίαση είχε πολύ υποκρισία. Είχε έλλειψη διάθεσης να λειτουργήσει η συνείδηση των βουλευτών. Απαγγελία ποιημάτων έγινε σε αυτή την αίθουσα», δήλωσε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης στην ομιλία του είπε ότι «από αύριο η Ελλάδα έχει εθνικό πένθος», ενώ σημείωσε ότι «οι μόνοι που χαίρονται είναι η παρέα του κυρίου Τσίπρα και ο μόνος που λυτρώνεται είναι ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος προσευχόταν να κάνει τη βρώμικη δουλειά ο κ. Τσίπρας γιατί αλίμονο αν ερχόταν στα χέρι του αυτή η βόμβα».

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο ίδιος πίστευε πως τελικά ο πρωθυπουργός θα πήγαινε σε εκλογές ώστε να πάρει τη «βόμβα» ο κ. Μητσοτάκης και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε «Όταν τελειώσουν όλα κ. Τσίπρα θα είστε απέναντι στην ιστορία που μειοδοτήσατε έναντι της χώρας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο κ.Τσίπρας έκανε ένα μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας και συνέχισε λέγοντας: «Τίποτα δεν μπορεί να περάσει με τη βία, ο ελληνικός λαός έξω τρώει χημικά. Χρειάστηκαν χημικά για να γίνει αυτή η συζήτηση. Αυτό θα το γράψει η ιστορία».

Από την ομιλία του κ. Λεβέντη δεν έλειψε η κριτική στον Πάνο Καμμένο για τον οποίο είπε ότι αφού λέει ότι τον εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας έπρεπε να είχε καταλάβει τι συνέβαινε.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί τον λαό, σημειώνοντας ότι «αν γινόταν δημοψήφισμα η συμφωνία θα έπαιρνε 15%» και σημείωσε «όταν η Βουλή λειτουργεί έναντι στην βούλησης της κοινωνίας τότε αυτή η Βουλή πρέπει να κλείσει τον κύκλο της το συντομότερο».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως «είναι χρέος της επόμενης Βουλής να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και ας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν ακυρώνεται». Ορκίστηκε δε ότι ο ίδιος θα κάνει τα πάντα ώστε να ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here