Κορονοϊός: Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων -Έρχονται οδηγίες του ΕΟΔΥ, τι θα ισχύσει με τις απουσίες


Κορονοϊός: Ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς προκαλεί το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 και γρίπης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας επικρατεί το αδιαχώρητο. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που παρουσίασε το Action 24 κάθε 24ωρο καταφτάνουν σε αυτά λόγω του εκρηκτικού κοκτέιλ κορονοϊού, γρίπης και αναπνευστικών ιών πάνω από 1.000 παιδιά, ενώ η αναμονή ξεπερνά τις 8 ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις 3 Ιανουαρίου στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακιού νοσηλεύονταν 25 παιδιά με κορονοϊό, 10 με γρίπη και 7 με RSV.

Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας είναι σε συνεργασία για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη να προαναγγέλει σήμερα με δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 ότι θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Κορονοϊός – Σχολεία: Δεν υπάρχει λόγος επιβολής μέτρων, λέει η υφυπουργός Παιδείας

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας χθες στο Action24 αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή λόγος επιβολής μέτρων, όπως η χρήση μάσκας, δεν υπάρχει.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ