«Άνεμος» το Audi Q8 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)


Η απότομες αλλαγές κατεύθυνσης αποτελούν ίδιο των σπορ κατασκευών, ή για να το θέσουμε αλλιώς, των μη SUV. Όχι ότι η δημοφιλέστερη κατηγορία παγκοσμίως «λιποθυμάει» όταν κληθεί να στρίψει βίαια, αλλά το ψηλό κέντρο βάρους, τα –συνήθως- μικτά ελαστικά και ο προσανατολισμός της ανάρτησης στην άνεση, σε προϊδεάζουν για μια πιο χαλαρή προσέγγιση. Εκτός κι αν οδηγείς το Audi Q8.

Το γερμανικό SUV τιμά και με το παραπάνω το «Sport» στο «Utility Vehicle», παρουσιάζοντας αποτελέσματα που το φέρνουν στο ίδιο -και υψηλότερο, κατά περίπτωση- επίπεδο με αμιγώς εστιασμένα αυτοκίνητα. Τα τυπικά 77 χλμ./ώρα του km77.com αποδείχθηκαν τόσο χαμηλό «ταβάνι», ώστε ο δοκιμαστής χτύπησε κώνο γιατί δεν περίμενε ότι το τιμόνι του Q8 θα είναι τόσο άμεσο. Φυσικά το ακολουθούν σε αμεσότητα η αυτόματη λειτουργία της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης και το εξαιρετικά ζυγισμένο σασί, φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση τα 79 και 80 χλμ./ώρα!

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο σε μια περίπτωση χρειάστηκε η επέμβαση του προγράμματος ελέγχου της ευστάθειας ESC, η οποία ήταν καθόλα ομαλή και επικουρική για τον οδηγό. Η λειτουργία Sport δεν αλλάζει την εξαιρετική συμπεριφορά του μεγάλου αυτοκινήτου, σφίγγοντας την απόσβεση και κάνοντας ακόμα πιο άμεσο το τιμόνι. Βοηθούν και τα φαρδιά ελαστικά με πέλμα 285, με τον κινητήρα να αποτελεί τον 3λιτρο V6 TDI των 286 ίππων και 600 Νm ροπής.

Αν δεν σας εντυπωσιάζουν οι παραπάνω αριθμοί για ένα πελώριο SUV 2.145 κιλών και ύψους 1,70 μέτρα, τότε αρκεί να σας πούμε πως το Q8 50TDI V6 αφήνει σχεδόν 10 χλμ./ώρα πίσω το A7 Sportback, ισοφαρίζει ένα από τα καλύτερα hot hatches της αγοράς -το Hyundai i30 N– και εκθέτει ένα καθαρόαιμο κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο, σαν την Alpine A110!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ