Πέστροφα στο χαρτί με αχνιστά σέσκουλα


Η πέστροφα, είναι ένα ξεχωριστό νόστιμο ψάρι που αγαπάει τα μυρωδικά και το ψήσιμο στον φούρνο.

Μερίδες:4

Χρόνος προετοιμασίας:10′

Χρόνος μαγειρέματος:35′

Έτοιμο σε:45′

Υλικά

Για την πέστροφα

4 πέστροφες

1 σκελίδα σκόρδο

2 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί, την ψίχα

2 κλωναράκια μαϊντανό

20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

θυμάρι ξερό

ρίγανη ξερή

2 φρέσκα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα

χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα σέσκουλα

500γρ. σέσκουλα καθαρισμένα

1 σκελίδα σκόρδο

2-3 κλωναράκια άνηθο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

χυμό από 1 λεμόνι για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC, στις αντιστάσεις. Ξεπλένετε καλά τις πέστροφες. Στο μούλτι αλέθετε το σκόρδο, το ψωμί και τον μαϊντανό και γεμίζετε με το μίγμα τις κοιλιές των ψαριών. Τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Τυλίγετε κάθε πέστροφα σε λαδόκολλα, τις ακουμπάτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα σέσκουλα: Πλένετε και ψιλοκόβετε τα σέσκουλα. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μαζί με μισό φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά. Σερβίρετε τα αχνιστά σέσκουλα με λεμόνι και ελαιόλαδο, ενώ τις πέστροφες με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και λεμόνι.

Tips

Αντί για ψωμί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παξιμάδι τριμμένο στο multi.

Αντί για πέστροφα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιπούρα ή λαβράκι

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ