Αντιμετωπίστε τους πόνους περιόδου με άσκηση!

Ξέρω τι σκέφτεσαι. Όσο κι αν αγαπάς την άσκηση, οι ημέρες της περιόδου, για τις περισσότερες γυναίκες, χαρακτηρίζονται από πόνο στην μέση, ξαφνική ακμή, πρήξιμο και έλλειψη ενέργειας. Κι όμως! Σύμφωνα με την personal trainer Meg Takacs, η περίοδος είναι και η καλύτερη στιγμή να βγεις στον… δρόμο.

«Ναι, η περίοδος είναι δύσκολη. Αλλά η άσκηση κατά την περίοδο μπορεί και να μην είναι» έγραψε η ίδια σε πρόσφατο instagram post της.

Βλέπεις, ενώ η εβδομάδα πριν την έμμηνο ρύση χαρακτηρίζεται από ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις βαριά και κουρασμένη, οι ημέρες της περιόδου ευνοούν την άσκηση!

«Βάλε στο πρόγραμμα τρέξιμο και προγράμματα υψηλής έντασης» συστήνει η Takacs. Σε αυτή τη φάση του κύκλου, οι γυναικείες ορμόνες κάνουν reset και ξεκινούν την προετοιμασία για την επόμενη ωορρηξία. Τα οιστρογόνα έχουν ήδη ξεκινήσει να αυξάνονται δραματικά και οι άλλες ορμόνες βρίσκονται σε σταθερά επίπεδα. Έτσι εξηγείται η υψηλή συσσώρευση ενέργειας αλλά και η αύξηση της λίμπιντο που πολλές γυναίκες βιώνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου αλλά και αμέσως μετά.

Όσο για την κακή διάθεση και τον πόνο; Μια ώρα στο γυμναστήριο είναι αρκετή για να διώξει τα δυσάρεστα συμπτώματα της περιόδου αφού κατά τη διάρκεια της άσκησης οι μύες του πυελικού εδάφους θερμαίνονται και χαλαρώνουν, ανακουφίζοντας από τον πόνο που προκαλούν οι σπασμοί της περιόδου. Αν, δε, έχεις πολύ βαριά περίοδο ή πάσχεις από κάποια πάθηση που δυσχεραίνει τα συμπτώματά της, τότε δοκίμασε ένα ήπιο πρόγραμμα άσκησης. Άκου το σώμα σου και σεβάσου το χωρίς όμως να αφήσεις ανεκμετάλλευτες τις υπερδυνάμεις που σου χαρίζει η περίοδός σου!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here