Πάτρα: Κατά 80% έτοιμα τα άρματα στο Καρναβαλικό Εργαστήρι – Τι θα δούμε (vid)


Το 80% των αρμάτων του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού είναι έτοιμα και οι εργασίες των τεχνιτών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου της Πάτρας στο Πετρωτό, βρίσκονται κοντά σχεδόν στην ολοκλήρωση τους.

Όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr τα νέα άρματα που θα παρουσιάσει το Καρναβαλικό Εργαστήρι φέτος είναι συνολικά εφτά. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται ο Βασιλιάς Καρναβάλος και η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού, το άνθινο άρμα και δύο ακόμα που θα έχουν να κάνουν το ένα με τον πόλεμο και την ειρήνη και το άλλο με το θαλάσσιο μέτωπο.

Το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου που φέτος δεν θα έχει ένα κοινωνικό περιεχόμενο, αλλά καλλιτεχνικό που θα στηρίζεται όμως σε ένα πολιτικό μήνυμα, αυτό της αστικής τάξης και της ιδεολογίας, σατιρίζοντας και καυτηριάζοντας την επί της ουσίας, θα έχει και έναν παπαγάλο, αλλά και άλλα στοιχεία.

Εντυπωσιακό θα είναι και το άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού, έχοντας ως κυρίαρχο στοιχείο του έναν τεράστιο γορίλα. Τα δύο άρματα αυτά τα έχει σχεδιάσει και τα έχει κατασκευάσει ο Πέτρος Βρυώνης. Το άνθινο άρμα επιστρέφει στην Πάτρα μετά από το 2009 και ήδη έχουν παραγγελθεί πάνω από 45.000 λουλούδια που θα το πλαισιώσουν.

Σημαντική δουλειά γίνεται φέτος και στο Καρναβάλι των μικρών καθώς θα παρουσιαστούν δύο νέα άρματα. Το ένα από τα δύο θα αφορά τον μικρό Καρναβαλάκο, κάτι σαν τον γιο του βασιλιά Καρνάβαλου που θα πλαισιώνεται με την μασκότ του παιδικού Καρναβαλιού, τον τζίτζικα. Πρόκειται για ένα άρμα που έχει αναλάβει ο Νεκτάριος Σαρηγιάννης.

Η κάμερα του Ionian Tv ανέβηκε στο Καρναβαλικό Εργαστήρι στο Πετρωτό και μίλησε με τους τεχνίτες που εδώ και μήνες έχουν στρωθεί στην δουλειά, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Δείτε το ρεπορτάζ του Νίκου Γιατρακά, σε κάμερα και μοντάζ του Πάνου Ξενιτόπουλου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ