Οδηγούμε το νέο Toyota RAV4 στην Βαρκελώνη

Το ολοκαίνουργιο, 5ης γενιάς RAV4 είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μοντέλο για την Toyota, καθώς το 2018 βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, ενώ αποτελεί και τον ιδρυτή των SUV, όταν παρουσιάστηκε το 1994. Το ιαπωνικό μοντέλο είναι και το πρώτο SUV που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα GA-K, η οποία προσφέρει χαμηλό κέντρο βάρους, αυξημένη ακαμψία, καλύτερη οδική συμπεριφορά (ανάρτηση με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω), μεγάλους χώρους (580 λτ. χώρος αποσκευών) και αυξημένα επίπεδα ανέσεων και ασφαλείας.

Το αμάξωμά του με τις έντονες ανάγλυφες επιφάνειες, τις γωνίες, τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα και τα τονισμένα νεύρα, έχει μήκος 4.600 χλστ. (-5 χλστ. από το προγενέστερο RAV4), μεταξόνιο 2.690 χλστ. (+30 χλστ.), πλάτος 1.855 χλστ. (+10 χλστ.) και ύψος 1.685 χλστ. (-10 χλστ.).

Για την κίνηση του νέου RAV4 υπάρχουν δύο μηχανικά σύνολα, το νέο 2.0 λτ. βενζίνης ισχύος 175 ίππων και το υβριδικό των 2.5 λτ. απόδοσης 218 ίππων στη 2κίνητη έκδοση και 222 ίππων στην 4κίνητη AWD-i. Το RAV4 2.0 λτ. συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή με το νέο αυτόματο Direct Shift-CVT και με μηχανικό σύστημα τετρακίνησης που ανάλογα τις συνθήκες πρόσφυσης μοιράζει ξεχωριστά τη ροπή ακόμα και μεταξύ των δύο πίσω τροχών.

Σημαντικά βελτιωμένο είναι και το AWD-i στο υβριδικό RAV4, το οποίο χάρη στο πρόσθετο μοτέρ στον πίσω άξονα μειώνει την απώλεια ενέργειας, εξασφαλίζει μικρότερο βάρος και βελτιστοποιεί τη λειτουργία του AWD σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης, κατανέμοντας τη ροπή από 100:0 έως 20:80. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ των προφίλ οδήγησης Normal, Eco ή Sport και το σύστημα αυτόματα μεταβάλλει την απόκριση του τιμονιού, των φρένων και του γκαζιού.

Στο προκείμενο τώρα, το 2λιτρο -που ενδιαφέρει περισσότερο την ελληνική αγορά- ξεκινά από τις 27.700 ευρώ, με το Hybrid να κυμαίνεται γύρω στις 4.000 ευρώ χαμηλότερα σε σχέση με πριν – ήτοι περίπου 36.000 ευρώ. Αναλυτικές τιμές περιμένουμε το πρώτο 10ημερο Φεβρουαρίου.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here