Ν. Κορέα: Το κοινοβούλιο ενέκρινε ν/σ για την απαγόρευση του εμπορίου κρέατος σκύλων


Ν. Κορέα: Το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ενέκρινε την Τρίτη 9/1 νομοσχέδιο που απαγορεύει την εκτροφή, τη σφαγή και την πώληση σκύλων για το κρέας τους, μια παραδοσιακή πρακτική που οι ακτιβιστές αποκαλούν εδώ και καιρό ντροπή για τη χώρα.

Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νομοσχέδιο με ψήφους 208-0, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μετά από μια τριετή περίοδο χάριτος. Η εκτροφή, η πώληση και η σφαγή σκύλων για το κρέας τους θα τιμωρείται με φυλάκιση έως και τρία χρόνια ή με πρόστιμο 30 εκατομμυρίων γουόν (23.000 δολάρια).

Ν. Κορέα: Είχε 1.600 εστιατόρια με κρέας σκύλου και 1.150 φάρμες σκύλων το 2023

Το στιφάδο με κρέας σκύλου, που ονομάζεται «boshintang», θεωρείται λιχουδιά μεταξύ ορισμένων ηλικιωμένων Νοτιοκορεατών, αλλά το κρέας δεν είναι πλέον δημοφιλές στους νέους.

Ν. Κορέα: Ο σημερινός πρόεδρος Yoon Suk Yeol και η σύζυγός του έχουν έξι σκυλιά και έχουν ζητήσει την απαγόρευση του κρέατος σκύλου

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Gallup πέρυσι, μόνο το 8% των ανθρώπων δήλωσε ότι είχε δοκιμάσει κρέας σκύλου τους τελευταίους 12 μήνες, από 27% το 2015. Λιγότεροι από το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την κατανάλωση του κρέατος.

Προηγούμενες κυβερνήσεις, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980, έχουν δεσμευτεί να απαγορεύσουν το κρέας σκύλου, αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο. Ο σημερινός πρόεδρος Yoon Suk Yeol και η Πρώτη Κυρία Kim Keon Hee είναι γνωστοί φιλόζωοι. Το ζευγάρι έχει έξι σκυλιά και η κυρία Kim ζήτησε να σταματήσει η πρακτική της κατανάλωσης σκύλων.

Ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων, που εδώ και καιρό πιέζουν για την απαγόρευση, επαίνεσαν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Τρίτης.

Η Jung Ah Chae, εκτελεστική διευθύντρια της Humane Society στην Κορέα, δήλωσε έκπληκτη που είδε την απαγόρευση στη ζωή της. «Ενώ η καρδιά μου ραγίζει για όλα τα εκατομμύρια σκυλιά για τα οποία αυτή η αλλαγή έχει αργήσει πολύ, είμαι πολύ χαρούμενη που η Νότια Κορέα μπορεί τώρα να κλείσει αυτό το άθλιο κεφάλαιο στην ιστορία μας και να αγκαλιάσει ένα μέλλον φιλικό προς τα σκυλιά», είπε.

Οι εκτροφείς κρέατος σκύλων είχαν αγωνιστεί κατά της απαγόρευσης. Υποστήριξαν ότι, δεδομένης της φθίνουσας δημοτικότητας μεταξύ των νέων, η πρακτική θα πρέπει να αφεθεί να εξαφανιστεί φυσικά με την πάροδο του χρόνου. Πολλοί αγρότες και εστιάτορες είναι ηλικιωμένοι και είπαν ότι θα ήταν δύσκολο για αυτούς να αλλάξουν τα προς το ζην τόσο αργά στη ζωή τους.

Ένας εκτροφέας σκύλων, ο Joo Yeong-bong, είπε στο BBC ότι η βιομηχανία ήταν σε απόγνωση.

«Σε 10 χρόνια, η βιομηχανία θα είχε εξαφανιστεί. Είμαστε στα 60 και 70 μας και τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να χάσουμε τα προς το ζην», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό είναι «παραβίαση της ελευθερίας των ανθρώπων να τρώνε ό,τι τους αρέσει».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ