Κριθαράκι με μοσχάρι και φρέσκο θυμάρι

Υλικά

500 γρ μοσχάρι σπάλα
500 γρ κριθαράκι μέτριο
5 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλερι
2 κύβους ζωμό μοσχάρι
2 κ.σ βούτυρο
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
5 κ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βάζουμε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα λαχανικά – καρότο, κρεμμύδι, σέλερι – χοντροκομμένα μέχρι να μαραθούν.
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με 2 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και καλύπτουμε με 2 λίτρα νερό.
Προσθέτουμε και τους κύβους για ζωμό, αλάτι, και βράζουμε για 2 1/2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
Στην συνέχεια σουρώνουμε τον ζωμό, και αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά.
Σε δυνατή φωτιά καβουρδίζουμε το κριθαράκι σε ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχόμενα για 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό στο κριθαράκι, λίγο αλάτι και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το θυμάρι, το τυρί και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το κριθαράκι με μοσχάρι και φρέσκο θυμάρι άμεσα!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here