Μεσολόγγι: Τα γάντια μίας χρήσης, τα δύο βίντεο & οι αποκαλύψεις Τσούκαλη


Μεσολόγγι: Παρά τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, παρουσιάζονται δυσκολίες ως προς την εξιχνίασή της με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να στέλνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Την ίδια ώρα, ο 50χρονος κρεοπώλης, φίλος του 31χρονου, που ήταν ο τελευταίος που τον είδε, εξετάζεται συνεχώς από τους αστυνομικούς. Όσα υποστηρίζει για το μοιραίο βράδυ έχουν διαφορές με τα ντοκουμέντα που έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές και τα στίγματα από τη διαδρομή που ακολούθησε, με τον ίδιο να επικαλείται και κενά μνήμης.

Μεσολόγγι: Τα γάντια μίας χρήσης και τα δύο βίντεο – ντοκουμέντα

Συναγερμός χτύπησε χθες στις Αρχές, καθώς η μητέρα του αγνοούμενου βρήκε πλαστικά γάντια μίας χρήσης κοντά στο σημείο της εξαφάνισής του. Όπως είπε η αδερφή το 31χρονου στο Mega, η μητέρα της βρήκε τα γάντια σε μία αποθηκούλα που ήταν περιφραγμένη με συρματόπλεγμα, αλλά το συρματόπλεγμα ήταν πεσμένο. Η Ασφάλεια τα συνέλεξε, για να τα εξετάσει.

Ταυτόχρονα δύο βίντεο δείχνουν τις κινήσεις του 50χρονου λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του 31χρονου. Το υλικό εξετάζεται σχολιστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε υλικό από κάμερα της Ιονίας Οδού, στο οποίο φαίνεται ο 50χρονος κρεοπώλης να μπαίνει σε χωράφι λίγο μετά την εξαφάνιση του άνδρα.

Το δεύτερο βίντεο που εξετάζεται και δημοσίευσε το messolonghivoice, δείχνει τον 50χονο κρεοπώλη έχει πάει στο μίνι μάρκετ του Μεσολογγίου και ψωνίζει χαρτί κουζίνας. Οι αντιφάσεις του κρεοπώλη είναι μεγάλες, αναφορικά με τις ώρες και τη διαδρομή που ακολούθησε, το βράδυ που συναντήθηκε με τον Μπάμπη.

Ο 50χρονος υποστήριξε ότι στις 20:30 πήρε τον 31χρονο από το σπίτι του, προκειμένου να τον πάει σε ένα σημείο για να συναντήσει έναν φίλο του, για να πάνε μαζί για κυνήγι. Τον άφησε στη διασταύρωση των ΤΕΙ στην παλιά Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων κι είπε ότι έκανε αναστροφή κι επέστρεψε σπίτι του.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν έκανε αναστροφή κι ενώ το σπίτι του ήταν σε μια απόσταση 10 λεπτών από το σημείο που άφησε τον κυνηγό. Κάμερα ασφαλείας όμως τον κατέγραψε στις 21:41 να ψωνίζει σε μίνι μάρκετ μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, ενώ 4 λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ότι απενεργοποιήθηκε το κινητό του 31χρονου Μπάμπη.

Μεσολόγγι: «Είναι μία εκκωφαντική υπόθεση» – Αποκαλύψεις από τον Γιώργο Τσούκαλη

Τα πέντε βασικά ερωτήματα που τίθενται για την υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου στο Μεσολόγγι

Στοίχημα για την ελληνική αστυνομία είναι ο εντοπισμός κάποιου στοιχείου που θα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου στο Μεσολόγγι.

Ο νεαρός αγνοείται μια εβδομάδα. Όσο οι μέρες περνούν τόσο το κακό σενάριο ενισχύεται, την ίδια ώρα που ο βασικός ύποπτος δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις, ούτε πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την έρευνα των αρχών, η οποία τις τελευταίες ημέρες κινείται υπό άκρα μυστικότητα.

Σκοπός και στόχος να μη διαρρεύσουν σημαντικά στοιχεία που έχουν συλλέξει. Κάτι τέτοιο θα πήγαινε την έρευνα βήματα πίσω.

Η τοποθεσία χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως “πολύ δύσκολη”, καθώς έχει ρέματα, γκρεμούς, βάλτους και λιμνοθάλασσα. Η περιοχή έχει “χτενιστεί” χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Αυτό που αναμένουν οι αρχές είναι τα αποτελέσματα απο τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τα πέντε βασικά ερωτήματα

Στις έρευνες συμμετέχει και ο ιδιωτικός ερευνητής τον οποίο έχει ορίσει η οικογένεια , Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος κάνει λόγο για μια “υπόθεση που φωνάζει”.

«Χτίζοντας το προφίλ του Μπάμπη, από τη συζήτηση με την οικογένειά του αλλά και όσους τον γνώριζαν, είναι ένα παιδί πολύ κοντά στην οικογένειά του, δεμένος με τη μητέρα και τις αδερφές του. Δεν θα εξαφανιζόταν ποτέ», λέει ο ίδιος και θέτει 5 βασικά ερωτήματα που προκύπτουν από την εξέλιξη της έρευνας, των καταθέσεων αλλά και των ισχυρισμών του βασικού υπόπτου.

«Πρώτον, τον καλεί ο Μπάμπης και του λέει “έλα να με πάρεις”. Τον αφήνει στην Εθνική οδό Ιωαννίνων – Μεσολογγίου, βράδυ, σε ένα ερημικό σημείο. Ο νεαρός υποτίθεται ότι του λέει πως θα πάει για κυνήγι και εκείνος σαν φίλος δεν είναι λογικό να τον ρωτήσει “με ποιον”;

Δεύτερον, στην κατάθεσή του φέρεται να έχει υποδείξει κάποιον άνθρωπο που θα συναντούσε ο Μπάμπης, εκείνος όμως κλήθηκε από τις αρχές και ισχυρίστηκε ότι “δεν είχαμε κανονίσει να συναντηθούμε”.

Τρίτον, είναι δυνατόν να πας για κυνήγι με τα ρούχα που φοράς για μια έξοδο; Τα ρούχα για το κυνήγι ο Μπάμπης τα άφησε στο σπίτι.

Τέταρτο, γιατί ο 50χρονος σβήνει μηνύματα και κλήσεις από το κινητό του;

Και τέλος, έχει χαθεί ένας φίλος σου κι εσύ την άλλη μέρα φεύγεις από το Μεσολόγγι και πας 2 ώρες ταξίδι σε χωριό στην Ορεινή Ναυπακτία ενώ τη ίδια ώρα δεν θυμάσαι τη μέρα που χάθηκε ο φίλος σου τις κινήσεις που ακολούθησες αφού τον άφησες εκεί που σου ζήτησε;»

Σε βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο κρεοπώλης 1 ώρα αφότου έχει αφήσει τον Μπάμπη στο σημείο -όπως λέει – εμφανίζεται σε σούπερ μάρκετ του Μεσολογγίου και αγοράζει ένα ρολό κουζίνας. Φαίνεται αγχωμένος. Κάνει νευρικές κινήσεις και κοιτά συνεχώς προς το δρόμο, σαν να ανησυχεί για κάτι. Είναι ένα βίντεο που έχει στα χέρια της η ασφάλεια και το εξετάζει.

Για την αστυνομία δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός, ότι ο 50χρονος χρωστούσε 17.000 ευρώ στον νεαρό και μάλιστα ο 31χρονος του είχε πει πως θέλει τα χρήματα μέχρι την Κυριακή.

Πατέρας Μπάμπη: Να γίνουν έρευνες και στην Ορεινή Ναυπακτία

Ο πατέρας του Μπάμπη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζει ότι εμπλέκονται περισσότερα άτομα στην υπόθεση, την οποία χαρακτήρισε «επαγγελματική», και ζητάει να γίνουν έρευνες και στην Ορεινή Ναυπακτία.

Σημαντικό κρίνεται το να διακριβωθεί ο ρόλος του 50χρονου κρεοπώλη -φίλου του 31χρονου κυνηγού- στη σκοτεινή υπόθεση, ενώ υπάρχουν ανακρίβειες στις καταθέσεις του, καθώς φέρεται να επικαλείται κενά μνήμης.

Τα δανεικά που είχε δώσει ο Μπάμπης στον κρεοπώλη
Κύκλοι του αγνοούμενου αναφέρουν ότι ο Μπάμπης είχε ζητήσει από τον κρεοπώλη να του δώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρηματικού ποσού που του είχε δανείσει μέχρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, καθώς την επόμενη μέρα θα έφευγε για Ιταλία, όπου εργάζεται, και ήθελε να τα αφήσει στους δικούς του.

Η μητέρα του Μπάμπη Κούτσικου μετέβη στο αστυνομικό τμήμα, όπου ζήτησε την παρέμβαση των αστυνομικών ώστε να υποβληθεί αίτημα άρσης τραπεζικού απορρήτου, για να μάθει τις κινήσεις του λογαριασμού του γιου της.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ