Το Facebook ενοποιεί Instagram, Whatsapp και Messenger


Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζεται να φέρει το Facebook. Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός «κολοσσός» σχεδιάζει να ενοποιήσει τις εφαρμογές Instagram, WhatsApp και Facebook Messenger.

Το Facebook έκανε για λόγο για την αρχή «μιας μακράς διαδικασίας», την πρωτοβουλία για την οποία είχε ο επικεφαλής Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με το BBC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Το Facebook σχεδιάζει Αν και θα διατηρήσουν την αυτονομία τους, σε ένα βαθύτερο επίπεδο θα είναι δυνατό πλέον τα μηνύματα των χρηστών να «ταξιδέψουν» ανάμεσα στις τρεις υπηρεσίες.

Μόλις το σχέδιο ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2019 ή στις αρχές του 2020, ένας χρήστης του Facebook θα είναι σε θέση να επικοινωνήσει απευθείας με έναν άλλο χρήστη που π.χ. έχει μόνο λογαριασμό WhatsApp, κάτι αδύνατο σήμερα, καθώς οι τρεις επιμέρους εφαρμογές δεν έχουν κάποιο κοινό πυρήνα.

Στόχος του Ζούκερμπεργκ είναι να καταστήσει τις υπηρεσίες του πιο χρήσιμες και να αυξήσει τον χρόνο που οι χρήστες περνούν σε αυτές. Παράλληλα, το Facebook, χάρη στην ενοποίηση, θα μπορεί να ανταγωνισθεί πιο αποτελεσματικά με την Google και την Apple.

Μέχρι σήμερα το Facebook είχε αφήσει τo Instagram και το WhatsApp να λειτουργούν ως ανεξάρτητες εταιρείες σε μεγάλο βαθμό. Η απόφαση για ενοποίηση δημιούργησε εσωτερικές διχόνοιες και ήταν εν μέρει η αιτία για να αποχωρήσουν το 2018 οι ιδρυτές των δύο εταιρειών, που είχαν εξαγοραστεί παλαιότερα από το Facebook.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ