Βούλτεψη για Συμφωνία Πρεσπών: Με εύθυνη Τσίπρα παραμένουν οι αλυτρωτισμοί στο σκοπιανό Σύνταγμα

Συμφωνία των Πρεσπών | Σοφία Βούλτεψη: Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα, με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, εξαπολύει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής».

«Οι αλυτρωτισμοί παραμένουν στο Σύνταγμα της γείτονος, και μάλιστα με υπογραφή ελληνικής κυβέρνησης», σημειώνει η κυρία Βούλτεψη και προσθέτει: «Με τη Συμφωνία αυτή, οι Σκοπιανοί εξασφαλίζουν όλα όσα ζητούσαν και δεν είχαν ποτέ πάρει από καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα ο Ζάεφ κέρδισε ακριβώς αυτά που ζητούσε ο Γκρουέφσκι».

Η κυρία Βούλτεψη κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «ψεύδονται όταν υποστηρίζουν πως ακολουθούν την “εθνική γραμμή”».

«Καμιά εθνική γραμμή δεν περιέλαβε ποτέ και όνομα, και γλώσσα, και ταυτότητα, και αυτοπροσδιορισμό, και πρόσβαση στη θάλασσα, και αλλαγές στα δικά μας σχολικά βιβλία. Τις συνέπειες αυτής της Συμφωνίας θα τις βρουν μπροστά τους οι επόμενες γενεές, οι αγέννητοι», συμπληρώνει.

Ερωτηθείσα αν μπορεί η ΝΔ να συνεργαστεί προεκλογικά ή μετεκλογικά με πρόσωπα και κόμματα που είπαν «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει: «Για μας το θέμα της Μακεδονίας είναι κομβικό. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει τους πάντες ενώπιον των ευθυνών τους. Πρόκειται για ιστορικές ευθύνες, για αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της πατρίδας μας, η οποία πλέον θα αντιμετωπίσει υπαρξιακό πρόβλημα».

Σχολιάζει τη στάση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου, λέγοντας «αφού επέτρεψε στους Τσίπρα και Κοτζιά να υπογράψουν τη Συμφωνία της λίμνης, τώρα αποφάσισε να βγάλει την στολή παραλλαγής και να φορέσει τον ντουλαμά του Παύλου Μελά».

Εκφράζει την άποψη ότι τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα «προκλήθηκαν από παρακρατικούς σε διατεταγμένη υπηρεσία, με σκοπό να διαλυθεί το συλλαλητήριο», ενώ χαρακτηρίζει την επίθεση που δέχθηκε «ωμή βία, δολοφονικό χτύπημα», και κατηγορεί την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη ότι δεν κάνει τίποτα για να βρει ποιοι τη χτύπησαν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here