Κόντρα θρύλων: Audi RS4 VS BMW M3 CSL (+video)


Είδαμε τις προάλλες τη BMW M3 E30 να κοντράρει το Audi RS2. To «κοντράρει» βέβαια είναι σχετικό, καθώς τα δυο αυτοκίνητα έχουν 100 άλογα και σχεδόν 200 Nm ροπής διαφορά, χώρια την παρουσία του συστήματος quattro στο Audi. Τα αποτελέσματα, λοιπόν, ήταν τα αναμενόμενα. Κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο, όμως.

Η κατά γενική ομολογία κορυφαία Μ όλων των εποχών έσπευσε να αντιμετωπίσει την αδικία. Απέναντί της ο «μεγάλος αδερφός» του RS2, το RS4. Οι αριθμοί φαινομενικά ευνοούν και πάλι τον εκπρόσωπο του Ίνγκολσταντ: 380 ίπποι και 440 Nm από έναν twinturbo V6 2.7 λίτρων, πάντα συνοδεία συστήματος τετρακίνησης και 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δλ. Αυτή τη φορά όμως, τα νούμερα αποφάσισαν να μοιράσουν πιο δίκαια τα χαρτιά. Η M3 CSL απαντά με 363 ίππους και 370 Nm ροπής από τον μυθικό S54. Φαινομενικά υστερεί ελαφρώς, ωστόσο το βάρος έρχεται να κάνει ρελάνς: 1.385 κιλά έναντι 1.620 κιλών, με παράλληλη ύπαρξη ημιαυτόματου κιβωτίου SMG II αντί χειροκίνητου (6 σχέσεις αμφότερα). Κοινός παρανομαστής τα 4,9 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα. Ξάφνου το Audi δεν φαντάζει ως το φαβορί, παρά την ύπαρξη τετρακίνησης.

Το carwow έβαλε τους δυο θρύλους να λύσουν τις διαφορές, ενώ παράλληλα έθεσε αντιμέτωπες δυο εντελώς διαφορετικές σχολές: ημιαυτόματο εναντίον χειροκίνητου, τετρακίνηση vs πισωκίνηση, υπερτροφοδότηση αντί ατμόσφαιρας. Ποιος κέρδισε; Η απάντηση στο video.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ