Φθιώτιδα: Η «ευκαιρία» έκρυβε απάτη! Αντί για αυτοκίνητο του πούλησε… αέρα!


Αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, οι περιπτώσεις απάτης μέσω του διαδικτύου, που αφορούν αγοροπωλησίες προϊόντων από μπλούζες μέχρι αυτοκίνητα και εκσκαφείς!

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, εμφανίσθηκε στο ΑΤ Λοκρών 53χρονος από κοντινή περιοχή ο οποίος επιχείρησε να αγοράσει αυτοκίνητο μέσω μιας αγγελίας που είδε στο Facebook.

Η αγγελία είχε κανονικά τηλέφωνο επικοινωνίας και όνομα με το οποίο επικοινώνησε ο 53χρονος προκειμένου να κλείσει το αυτοκίνητο. Συμφώνησε δε να προκαταβάλει το ποσό των 1.500 ευρώ στο λογαριασμό του πωλητή. Από τότε σιωπή, καθώς επρόκειτο για απατεώνα ο οποίος φυσικά και εξαφανίστηκε.

Δυστυχώς όμως αυτή δεν ήταν η μοναδική έγκληση της ημέρας, καθώς παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε σε βάρος 31χρονου κάτοικου της ευρύτερης περιοχής της Κύμης. Ο συγκεκριμένος προσπάθησε να αγοράσει εκσκαφέα που είδε σε αγγελία σε γνωστό διαδικτυακό σάιτ με διαφόρων ειδών οχήματα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο άγνωστος δράστης έπεισε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή να προκαταβάλει το ποσό των 6.300 ευρώ. Το μόνο που έφτασε στα χέρια του 31χρονου, ήταν ένα εικονικό αποδεικτικό κατάθεσης!

Προανάκριση για το συμβάν ενεργεί το ΑΤ Κύμης.

Πηγή: lamiareport.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ