Βρετανία: Οι προσπάθειες να αποκλειστεί το σενάριο ενός no-deal Brexit διχάζουν το Συντηρητικό Κόμμα


Οι προσπάθειες να αποτραπεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία για τους όρους – το λεγόμενο no-deal Brexit – έχουν σκοπό να αποτραπεί το Brexit καθεαυτού, υποστήριξε η πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ σε δηλώσεις της στην εφημερίδα The Sunday Times.

Οι πρωτοβουλίες για να αποκλειστεί η έξοδος χωρίς συμφωνία αποτελούν μια «διάφανη προσπάθεια να σταματήσει το Brexit», φέρεται να δήλωσε η Λίντσομ, η οποία χαρακτηρίζεται Brexiteer – σκληροπυρηνική οπαδός της αποχώρησης – στην κυριακάτικη έκδοση των Τάιμς.

Αντιθέτως, ο υφυπουργός Άμυνας Τομπάιας Έλγουντ προσέθεσε τη φωνή του στη χορωδία των κυβερνητικών στσελεχών που τονίζουν πως η αποχώρηση χωρίς συμφωνία πρέπει να αποφευχθεί, καθώς το ζήτημα είναι προφανές πως συνεχίζει να διχάζει το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα.

«Είναι λάθος η κυβέρνηση και ο επιχειρηματικός κόσμος να επενδύσουν επιπλέον χρόνο και χρήμα σε μια έκβαση χωρίς συμφωνία που θα μας κάνει πιο φτωχούς, πιο αδύναμους και πιο μικρούς στα μάτια του κόσμου», τόνισε ο Έλγουντ σε δηλώσεις του που δημοσιεύουν επίσης οι Σάντεϊ Τάιμς.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ