Νέος Κόσμος: Ποιος έδωσε την εντολή για την εκτέλεση Ζαμπούνη και ποιος «κάρφωσε» τον στόχο;

Βαγγέλης Ζαμπούνης: Ποιος εκτέλεσε το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου; Ποιος ήταν ο "Ζαμπον";

Νέος Κόσμος: Αυτός που έδωσε την εντολή, ο ηθικός αυτουργός είναι ένα από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το χάρτη της νύχτας στην Αθήνα, εκτιμούν από την ΕΛ.ΑΣ.

Πρώτη προτεραιότητα του Ανθρωποκτονιών είναι να γίνει σωστή συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων από το σημείο της εκτέλεσης.

Δεύτερη προτεραιότητα να ακολουθήσουν τις κάμερες για να εντοπίσουν το “λάθος των εκτελεστών και να φτάσουν στα ίχνη τους.

Τρίτη προτεραιότητα να κληθούν για κατάθεση άνθρωποι που γνωρίζουν και να μιλήσουν για… έχθρες, απειλές και ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε το θύμα

Τετάρτη προτεραιότητα η ενεργοποίηση του πληροφοριακού δικτύου στις ομάδες της νύχτας.

Αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Γιατί όμως οι εκτελεστές επέλεξαν να χτυπήσουν όταν μπήκε στο αμάξι κι όχι όσο ήταν έξω από αυτό; Γιατί ακριβώς θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να αντιδράσει και ήθελαν τον αιφνιδιασμό του.

Είχαν κάνει πρόβες την εκτέλεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το θύμα έφερε βαρύ οπλισμό, αλλά δεν πρόλαβε να τον χρησιμοποιήσει, καθώς οι δράστες είχαν μελετήσει πολύ καλά το σχέδιο τους και δεν αποκλείεται να είχαν κάνει και πρόβες για αυτό δεν του άφησαν περιθώρια αντίδρασης.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται το πολυτελές SUV των δραστών να απομακρύνεται από το σημείο της δολοφονίας. Είναι το τελευταίο όχημα που φαίνεται στο βίντεο. Λίγο νωρίτερα στο πεζοδρόμιο δεξιά φαίνεται και ένας περαστικός να τρέχει έχοντας προφανώς ακούσει τους πυροβολισμούς.

Αντίποινα για τους “φίλους”;

Στα πληροφοριακά δελτία, αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., υπήρχαν “ακούσματα” πως ο 44χρονος φαίνεται να είχε ένα “μερίδιο” συμμετοχής ή συναίνεσης στην δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου και αυτής του Μανώλη Καραγιάννη. Αφορμή, σύμφωνα με αυτές τις αστυνομικές πληροφορίες, οι δολοφονίες των “φίλων” του. Του πρώην αξιωματικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου, και του Γιώργου Λίτσα, γνωστού ως “Μπούμπη”. Αυτές οι δολοφονίες είχαν αποδοθεί πληροφοριακά στον Μανώλη Καραγιάννη ή “Σαμπρέλα”. Τον Μάιο του 2019 στα Μανιάτικα είχε δολοφονηθεί με καλάσνικοφ ο 54χρονος “Δάσκαλος” ή “Κάβουρας”. Ήταν ύποπτος για την εμπλοκή του στις δολοφονίες του “Σαμπρέλα” ή “Καράφλα”, της 33χρονης γνωστής διαδικτυακά ως “bella mafia” αλλά και του body builder, Βασίλη Γρίβα, το Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά. Ο “Δάσκαλος” ή “Κάβουρας” ήταν “μέντορας” του 42χρονου Ε.Ζ..

Νέος Κόσμος: Πώς ήξεραν που βρίσκεται ο Ζαμπούνης;

Ενημερώθηκαν από άτομα που έλεγξαν το σημείο πριν χτυπήσουν. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται. Δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση να πέρασε από το σημείο κάποιο όχημα που έλεγξε το πεδίο και ενημέρωσε τους εκτελεστές οι οποίοι κινούνταν προς το σημείο.Δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι άτομο από τον κύκλο του θύματος να «άνοιξε το δρόμο».

Η εκτέλεση του 44χρονου κρίνεται ως κομβική και τους επόμενους μήνες ορισμένοι θα προσπαθήσουν να πάρουν τη θέση του με κάθε κόστος, με κάθε τίμημα. Ο κύκλος τους αίματος άνοιξε ξανά και όσοι γνωρίζουν κάνουν λόγο για μια εκτέλεση που αφήνει μια για πάντα στο συρτάρι υποθέσεις από το παρελθόν.Αυτός που έδωσε την εντολή, ο ηθικός αυτουργός είναι ένα από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το χάρτη της νύχτας στην Αθήνα, εκτιμούν από την ΕΛ.ΑΣ.

Το θύμα είχε εχθρούς όμως η πλειοψηφία τον φοβόταν. Ελάχιστοι θα τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Έτσι κλείνει αρκετά για την αστυνομία ο κύκλος των πιθανών μαφιόζων που θα έδινε εντολή να εξαφανίσουν τον Ζαμπούνη.Ο άνθρωπος που έδωσε μια τέτοια εντολή την πλήρωσε ακριβά

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. το ποσό εκτιμάται πάνω από 300.000 ευρώ. Το πρόσωπο αυτό για να ισχυροποιηθεί και να επιβληθεί στη νύχτα θα αφήσει να εννοηθεί σε κύκλους ότι έβγαλε μια για πάντα από την άκρη έναν από τους πιο σκληρούς της Ελληνικής μαφίας. Η ίδια η νύχτα λοιπόν είναι αυτή που θα οδηγήσει στον ηθικό αυτουργό.

Όσο για τους φυσικούς αυτουργούς ο εντοπισμός τους είναι δύσκολος όχι όμως αδύνατος. Μπορεί να κινήθηκαν αθόρυβα και αστραπιαία, σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα είχαν στείλει στο θάνατο τον στόχο τους και σε πολύ γρήγορο χρόνο φτάσανε στο σημείο “εξουδετέρωσης στοιχείων”, έκαψαν το αυτοκίνητο και διέφυγαν με άλλο μέσο.

Ωστόσο έκαναν λάθη. Δεν κινήθηκαν επαγγελματικά. Σίγουρα το έχουν ξανακάνει, όμως αυτή τη φορά είχαν “μεγάλο βάρος” και έδρασαν σαν να ήταν η πρώτη φορά. Έπεσε δύο φορές η γεμιστήρα στο πάτωμα. Ο εκτελεστής βγάζει το 9αρι από το μπουφάν αφού πρώτα πέτα κάτω το όπλο. Αν δει κάποιος με προσοχή το βίντεο διακρίνονται τα μάτια τους, φορούν σκούφο και χειρουργική μάσκα. Αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ θεωρούν πως ήξεραν ποιον σκοτώνουν.

Όσο κι αν το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου θεωρείται το πιο ακριβοπληρωμένο στη χώρα μας, όπως φάνηκε από τα οπτικά ντοκουμέντα που έφερε στο φως το newsbomb, δεν ήταν και τόσο δύσκολο να εκτελεστεί. Ο Ζαμπούνης ήταν… απροετοίμαστος.

Ίσως ένιωθε τόσο ισχυρός που δεν φοβόταν ένα τέτοιο σενάριο

  1. Είχε όπλα στην κατοχή του όμως δεν το είχε σε σημείο εύκολης πρόσβασης. Το ένα ήταν στο πορτ παγκάζ και το άλλο στο τσαντάκι του.
  2. Μπήκε στο αμάξι και δεν κλείδωσε τις πόρτες εσωτερικά
  3. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο ανάποδα στο δρόμο και όχι με κατεύθυνση γρήγορης διαφυγής από το σημείο
  4. Κατέβηκε από το αμάξι και κινήθηκε αργά στο χώρο.

Greek Mafia: Τα κινητά «φωτιά» του 44χρονου

Οι Αρχές ασφαλείας γνωρίζουν ότι ο 44χρονος που για χρόνια πρωταγωνιστούσε στη Greek Mafia δεν θα είχε κρατήσει μηνύματα, τα οποία μπορεί να αποκάλυπταν ότιδήποτε για τις παράνομες δραστηριότητές του. Όμως γνωρίζουν ότι σε αυτά τα κινητά θα βρουν ονόματα προσώπων, τα οποία θα τους βοηθήσουν για να προχωρήσουν την έρευνα.

Ο πόλεμος της νύχτας, συνεχίστηκε με τη δολοφονία του 44χρονου, ο οποίος φαίνεται να κλείνει καθώς δύο πρόσωπα, που αποτελούσαν βασικό κρίκο της Greek Mafia είναι στη φυλακή, ενώ όλα δείχνουν ότι νέοι παίκτες είναι πια στη σκακιέρα του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ πολλοί από αυτούς είναι αλλοδαποί.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ