Τα πάνω – κάτω με την έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη στα Χανιά για την εξαφάνιση της Λυτινάκη (pics)


Τα στόματα στην Κρήτη άνοιξαν

Οι τηλεθεατές βλέποντας την έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη στον τόπο που «κατάπιε» την Ευαγγελία Λυτινάκη, κινητοποιήθηκαν και το τηλεφωνικό κέντρο του «Τούνελ» πήρε φωτιά!

Αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για το σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από την αγοραπωλησία του παραθαλάσσιου οικοπέδου της οικογένειας της. Όλα δείχνουν πως η αγνοούμενη γυναίκα ήταν πολύ καλά ενημερωμένη για την αξία του ακινήτου στην Αγία Μαρίνα Χανίων και αντιδρούσε στην πώληση του, σε αντίθεση με τα άλλα τρία αδέλφια της.

Ο αδελφός της αγνοούμενης Ευαγγελίας, κατήγγειλε στο «Τούνελ» πως επιχειρηματίας με διασυνδέσεις,  που από καιρό εποφθαλμιά  το παραθαλάσσιο οικόπεδο τους και δεν θα δίσταζε να υπερπηδήσει ακόμα και νομικά εμπόδια…

Η Αγγελική συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες γύρω από την υπόθεση ερευνώντας πόρτα- πόρτα… Αιφνιδίασε πρόσωπα – «κλειδιά» με αδιάψευστο μάρτυρα την κάμερα και «ξέθαψε»  με τόλμη και ανθρωπιά,  «θαμμένα» μυστικά…

Κυριολεκτικά έφερε  τα πάνω – κάτω σε βουνό και θάλασσα… Με ανοιχτή την κάμερα πήγε στο μαντρί που διατηρεί η Σοφία, αδελφή της αγνοούμενης. Μπήκε στο «άβατο» της παραλίας του μυστηρίου… Στο ερειπωμένο σπίτι με τα βαριά λουκέτα που ζει η ίδια γυναίκα και τα δύο ενήλικα παιδιά της. Πρόκειται για το οικόπεδο που αποτελεί το μήλο της έριδος.

Τα μέλη της διχασμένης οικογένειας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η εξαφάνιση στο μικροσκόπιο των Αρχών, που ερεύνησαν εξονυχιστικά τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τα χωράφια τους.

«Αμοιβή σε όποιον μιλήσει…»

Ο αδελφός της Ευαγγελίας, ανακοίνωσε στην Αγγελική Νικολούλη πως προσφέρει αμοιβή δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ σε όποιον δώσει μια αξιόπιστη πληροφορία που θα οδηγήσει στον εντοπισμό της…

Η Σοφία είπε στη δημοσιογράφο  πως η αγνοούμενη αδελφή της, συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιο της για να βοηθήσει εκείνη και τα παιδιά της να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Αυτό όμως δεν επιβεβαιώθηκε από τον μηχανικό που ασχολήθηκε με την υπόθεση του οικοπέδου.

Πανάκριβα «φιλέτα»

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το «Τούνελ»  ο  αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Νέας Κυδωνίας Χανίων και μηχανικός, Σταύρος Φιωτάκης, μίλησε για την μεγάλη εμπορική αξία της περιοχής:

«Όλος ο παραλιακός άξονας της Αγίας Μαρίνας, είναι μια από τις ακριβότερες τουριστικές περιοχές της Κρήτης. Διαθέτει χιλιάδες κλίνες και η αντικειμενική αξία είναι μισή από την εμπορική που ξεπερνά τις δύο χιλιάδες ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Είναι βέβαιο πως η παραθαλάσσια περιουσία της οικογένειας Λυτινάκη έχει μεγάλη αξία. Η εξαφάνιση αυτής της γυναίκας είναι ένα λυπηρό συμβάν και ελπίζω να αποκαλυφθεί τι έχει συμβεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», σχολίασε σχετικά:

«Ποιος έχει συμφέρον από όλα αυτά; Εκείνοι που θέλουν να πουλήσουν και εκείνοι που θέλουν να αγοράσουν. Αυτοί καίγονται να κλειστεί η συμφωνία. Σίγουρα όχι το άτομο που αρνείται να πουλήσει και τελικά γίνεται αδύναμος κρίκος και χάνεται μυστηριωδώς. Θα είχε ενδιαφέρον οι Αρχές να ερευνήσουν –που είμαι σίγουρος πως το έχουν ήδη κάνει- αν η αγνοούμενη είχε στο παρελθόν δικαστικές διαμάχες με τα αδέλφια της. Βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα καραδοκούν για τέτοια «φιλέτα».

Το «Τούνελ» στον τόπο με τα θαμμένα μυστικά

Η έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη εστίασε εκεί που εξαφανίστηκε ένα βροχερό απόγευμα την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, η Ευαγγελία Λυτινάκη. Στο οικοδομικό τετράγωνο του μυστηρίου, στην Αγία Μαρίνα Χανίων. Η δημοσιογράφος βρέθηκε στο σπίτι της μιας αδελφής της αγνοούμενης γυναίκας που βρίσκεται ανάμεσα στο δρόμο και την παραλία και  διαθέτει κάμερες ασφαλείας περιμετρικά.  Η κάμερα  που βλέπει στην πλευρά  του δρόμου, είναι αυτή που κατέγραψε την Ευαγγελία το μοιραίο απόγευμα. Η αδελφή της η κυρία Ελένη, διευκρίνισε πως ο νεαρός που φαίνεται στο βίντεο με τη μηχανή του την ώρα που προχωρά η αγνοούμενη με τις τσάντες, είναι ο γιος της.

«Όσες διαφορές και να ‘χαμε, δεν έχει σημασία, αδελφή μου είναι,  αίμα μου… Όσοι ξέρουν, ας μιλήσουν. Που είναι αυτή η γυναίκα; Άνοιξε η γη και την κατάπιε;» αναρωτήθηκε.

Ανέφερε πως αν άκουγε κάτι ανησυχητικό το απόγευμα που χάθηκε η Ευαγγελία, σίγουρα θα ‘βγαινε να δει τι συμβαίνει. Τόνισε πως η αγνοούμενη γυναίκα αντιδρούσε για την πώληση του παραλιακού οικοπέδου τους. Μάλιστα είχε τηλεφωνήσει σε δικηγόρο και του είπε πως αρνιόταν να υπογράψει γιατί πίστευε ότι της προσέφεραν λίγα χρήματα. Σύμφωνα με την Ευαγγελία η αξία του οικοπέδου, ήταν 850 χιλιάδες ευρώ.

Η δημοσιογράφος συνέχισε την επιτόπια έρευνα στη γειτονιά του μυστηρίου. Κανείς από τους περίοικους δεν γνώριζε κάτι για την τύχη της Ευαγγελίας Λυτινάκη. Με ματιά διεισδυτική η Αγγελική Νικολούλη ερεύνησε προσεκτικά την πλευρά της παραλίας όπου καταλήγουν τα σπίτια των συγγενών της αγνοούμενης και το επίμαχο οικόπεδο που είχε γίνει η αφορμή να έρθουν σε ρήξη τα τέσσερα αδέλφια.

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά σημεία που θα μπορούσε κάποιος να κρύψει ενοχοποιητικά στοιχεία, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

«Αν την εξαφάνιζαν εδώ, θα τους έτρωγαν τα σκυλιά μου…»

Ανάμεσα στα πολλά σενάρια που ακούστηκαν για το που μπορεί να εξαφάνισαν κάποιοι την Ευαγγελία Λυτινάκη, ήταν και το μαντρί με τα ζώα, που διατηρεί η αδελφή της Σοφία στο βουνό.

Η Αγγελική Νικολούλη πήγε στον τόπο μαζί με την ιδιοκτήτρια. Η ίδια είπε στην δημοσιογράφο ότι μόνη της, καθώς δεν διατηρεί καλές σχέσεις με τα αδέλφια της, έψαξε για την Ευαγγελία σ’ όλη τη γύρω ερημική περιοχή.

«Η αστυνομία ήρθε εδώ και σκάψανε λάκκους μέσα στις κοπριές και αλλού. Όλα τα σκάψανε, παντού… Δεν υπήρξε κάτι εδώ γύρω που να μου τραβήξει την προσοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα μπορούσε να μπει κάποιος στο χωράφι της, απάντησε:

«Δεν υπήρχε περίπτωση γιατί θα τον έτρωγαν τα σκυλιά μου!».

Μαζί με την Αγγελική Νικολούλη κατευθύνθηκαν στο γειτονικό χωράφι με ελαιόδεντρα που ανήκει στην αγνοούμενη Ευαγγελία. Ισχυρίστηκε πως και σε αυτό δεν είδε κάποιο ύποπτο σημάδι.

Το «Τούνελ» μπαίνει στο άβατο που προκαλεί θύελλα

Η Αγγελική Νικολούλη αψήφησε τα όσα λέγονταν για το σπίτι της Σοφίας και μπήκε σ΄αυτό για να ακούσει και την εκδοχή της ίδιας και των παιδιών της.

Η Σοφία ανέφερε στη δημοσιογράφο πως ήταν μετανιωμένη που είχε έρθει από την Αθήνα όπου ζούσε παλιότερα και επένδυσε σε ένα παραλιακό μπαρ  που έπεσε έξω. Η συγκεκριμένη επιχείρηση στεγαζόταν στον χώρο που σήμερα κατοικεί.

«Εισέβαλαν και το αποδέχτηκα, να πάρουνε και το μερτικό μου. Δε με νοιάζει, αρκεί να φύγουν τα παιδιά μου από δω…», είπε στη δημοσιογράφο και την κάλεσε να μπει μέσα στο χώρο, που έμοιαζε βομβαρδισμένος.

«Ρήμαξε, μου ‘πε ο μηχανικός πως πρέπει να φύγουμε επειγόντως… Τα ζώα ζουν καλύτερα από μας», έλεγε κλαίγοντας.

Η ίδια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ευαγγελία να έπεσε θύμα κάποιου που ίσως την έβαλε με τη βία σε ένα αμάξι και την εξαφάνισε.

Όταν συνάντησε τον αδελφό της στο δρόμο, της είπε πως έχασε την Ευαγγελία και πως φοβάται μη τη σκότωσε κανένας αλλοδαπός.

«Του είπα «πήγαινε να την ψάξεις. Για τις πωλήσεις θα ενδιαφερθούμε τώρα;».  Εγώ αναστατώθηκα. Δεν με ένοιαζαν εκείνη τη στιγμή οι πωλήσεις. Έτσι κι αλλιώς τρία χρόνια τώρα ζω σαν καταραμένη… Την άλλη μέρα τον ξανασυνάντησα και τον ρώτησα αν την είχε βρει. «Είναι πεθαμένη», μου απάντησε. Σε μια μέρα πέθανε, αναρωτήθηκα. Πως; Εγώ την Βαγγελία δεν μπορώ να τη θεωρήσω νεκρή…» τόνισε με έμφαση στη δημοσιογράφο.

«Η θεία μας δεν ήρθε εδώ εκείνο το απόγευμα…»

Όταν το «Τούνελ» ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την περίεργη υπόθεση εξαφάνισης της Ευαγγελίας Λυτινάκη, έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στα δυο παιδιά της Σοφίας που ζουν απομονωμένα, στο παραλιακό χαμόσπιτο. Η Ευαγγελία, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζαν, συνήθιζε να τους αφήνει τσάντες με τρόφιμα στο κάγκελο μιας εξώπορτας από την πλευρά της θάλασσας…

Οι δύο νέοι όταν αντιλήφθηκαν πως η Αγγελική Νικολούλη μπήκε στο σπίτι που επέλεξαν για να απομονωθούν, βγήκαν να της μιλήσουν. Η ανιψιά της αγνοούμενης, ανέφερε πως την ημέρα της εξαφάνισης η θεία τους δεν πήγε από το σπίτι τους, ούτε τους άφησε φαγητά. Ισχυρίστηκε πως τα τελευταία χρόνια δεν διατηρούσαν τις ίδιες θερμές σχέσεις όπως παλιότερα και πως η Ευαγγελία τα πήγαινε περισσότερο καλά με τον αδελφό της.

«Σε εκείνον πήγαινε τα φαγητά. Είδα την εκπομπή σας και σκέφτηκα πως ο θείος μου έχει δύο αυτοκίνητα. Γιατί δεν πήγε ο ίδιος να την πάρει από τη Νέα Χώρα έτσι όπως ήταν φορτωμένη; Εγώ πιστεύω ή ότι μπήκε στο αμάξι κάποιου αγνώστου ή πως έφυγε από το σπίτι του θείου μου από την πλευρά της παραλίας και προχώρησε κατά μήκος της».

Ανέφερε πως δεν έχουν πλέον πολλούς φίλους και ζουν μακριά από τον κόσμο.

«Αποκοπήκαμε από τους ανθρώπους. Κάποτε είχαμε την επιχείρηση με ευρύ κοινωνικό κύκλο. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν, και οι φίλοι απομακρύνθηκαν».

Όταν η δημοσιογράφος την προέτρεψε να πάψει να ζει στην απομόνωση, εκείνη της είπε:

«Προσπαθώ να ελέγξω την κατάθλιψη, αλλά ο καθένας έχει τους δικούς του χρόνους ώσπου να συνέλθει. Εγώ δούλευα από 18 χρόνων σ΄αυτήν την επιχείρηση και μέσα σε μια στιγμή βρέθηκα στο τίποτα… Πώς να εμπιστευτείς εύκολα τους ανθρώπους; Όλοι είναι ψεύτικοι. Η μόνη λύση για μας είναι να πουλήσουμε αυτό το σπίτι που έχει ρημάξει και να πάμε αλλού… Σε λίγες μέρες θα τελειώναμε με αυτό και όλα χάλασαν με την εξαφάνιση…».

Όπως είπε στην Αγγελική Νικολούλη τα αδέλφια δικαιούχοι είχαν επισκεφθεί τον αγοραστή – μεσίτη, ο θείος της είχε εγγυηθεί για την αγνοούμενη Ευαγγελία και είχε κανονίσει και τα ποσά που θα έπαιρνε ο καθένας τους.

«Η αστυνομία μας θεώρησε ύποπτους. Ήρθαν εδώ, έψαξαν, έσκαψαν … Το ίδιο συνέβη και δίπλα, στα σπίτια των θείων μου…» ανέφερε στην δημοσιογράφο.

Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε και με τον ανιψιό της Ευαγγελίας

«Δεν είμαι ψυχικά άρρωστος όπως με παρουσίασαν. Απλώς είμαι κλειστός χαρακτήρας, δεν έχω παρέες, δεν πίνω, δεν καπνίζω… Όταν δούλευα και είχα χρήματα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Εγώ ήθελα να προχωρήσει η αγοραπωλησία και να μπορέσω να ανοίξω μια επιχείρηση κάπου αλλού… Το περιβάλλον εδώ και οι συνεχείς οικογενειακές προστριβές με κούρασαν όλα αυτά τα χρόνια.. Είναι ένα φορτίο που δεν σ’ αφήνει να σκεφτείς, να κάνεις οικογένεια  ή να δημιουργήσεις…» της είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος επανέλαβε πως η αγνοούμενη δεν πήγε από το σπίτι τους τη μέρα που χάθηκε.

«Κάτι περίεργο της συνέβη. Δεν εξηγείται… Ίσως είχε σχέση  με κάποια συναλλαγή. Σκέφτομαι πως έγινε κάτι οργανωμένο…», κατέληξε.

Η αναπαράσταση της Αγγελικής

Η κάμερα του «Τούνελ» κατέγραψε την Αγγελική Νικολούλη να ακολουθεί ακριβώς την ίδια διαδρομή που διήνυσε η αγνοούμενη γυναίκα, για να συγκρίνει τους χρόνους. Ξεκίνησε να περπατά από τη στάση λεωφορείου που κατέβηκε, ως το σημείο που βρίσκεται η κάμερα και από κει προς την είσοδο του σπιτιού του αδελφού της. Μετά περπάτησε προς τα πίσω όπως ακριβώς φάνηκε στην κάμερα να κάνει και η αγνοούμενη γυναίκα.

Η αναπαράσταση επιβεβαίωσε το γεγονός πως η Ευαγγελία δεν θα προλάβαινε ν’ αφήσει τις πρώτες τσάντες στο σπίτι του αδελφού της, να του μιλήσει και μετά να ξαναγυρίσει να πάρει τις υπόλοιπες μέσα σε ένα λεπτό!

Η δημοσιογράφος συνάντησε στο δρόμο τον αδελφό της Ευαγγελίας που φέρεται να είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που την  είδε ζωντανή.

«Αγγελική μας έχουν κάνει άνω –κάτω..», της είπε.

Κατευθυνόμενοι προς το σπίτι του, της μίλησε για την αδυναμία που είχε η αγνοούμενη γυναίκα στον γιο του,  που του είχε σταθεί σαν να ήταν η πραγματική του μητέρα. Ισχυρίστηκε πως η Ευαγγελία αρχικά άφησε το καρότσι που είχε μαζί της στη στάση και γύρισε πάλι για να το πάρει. Του άφησε δύο τσάντες με διάφορα πράγματα και γάλα καρύδας το οποίο δεν χρειαζόταν και της το έδωσε πίσω.

Ανέφερε πως πήρε τη φωτογραφία της την πρώτη φορά που πήγε στο διαμέρισμα της να την ψάξει, συνοδεία αστυνομικών. Όταν  μπήκαν στο διαμέρισμα το βρήκαν τακτοποιημένο, το φως της κρεβατοκάμαρας αναμμένο, τα παντζούρια των παραθύρων ανοιχτά και στο πάτωμα υπήρχε μια σακούλα με φρούτα.  Η πόρτα ήταν κλειστή,  αλλά όχι κλειδωμένη.

«Εγώ πιστεύω πως τη «φάγανε» γι αυτό το οικόπεδο… Το δικό μου μερίδιο θα το έδινα δωρεά σε ίδρυμα… Βρες μου την Ευαγγελία και δίνω αμοιβή…» είπε χαρακτηριστικά στη δημοσιογράφο.

«Είναι δυνατόν να τη σκότωσα εγώ;»

Όταν πέρασαν λίγες μέρες και η Ευαγγελία δεν είχε επικοινωνήσει, πατέρας και γιος πήγαν με τους αστυνομικούς να την ψάξουν στο διαμέρισμα της. Προσπάθησαν με τα δεύτερα κλειδιά που είχε ο ανιψιός να ανοίξουν την εξώπορτα της πολυκατοικίας, αλλά είχαν αλλάξει την κλειδαριά. Για το λόγο αυτό χτύπησαν το κουδούνι μιας γειτόνισσας για να τους ανοίξει.

Τη δεύτερη φορά όπως είπε ο αδελφός της αγνοούμενης, πήγαν μόνοι τους για να δουν αν το καρότσι της ήταν στη βεράντα του διαμερίσματος της.

«Βρήκαμε ένα κόκκινο καροτσάκι. Τώρα αν είχε δύο, δεν το ξέρω…», τόνισε. Όπως είπε στην δημοσιογράφο καθυστέρησε να δηλώσει στις αρχές επίσημα την εξαφάνιση γιατί δεν γνώριζε τη διαδικασία. Ανέφερε πως η Ευαγγελία του τηλεφωνούσε σχεδόν κάθε βράδυ για να δει τι κάνει όσο ο γιος του έλλειπε στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας του με τη δημοσιογράφο, ξέσπασε σε λυγμούς.

«Εγώ να βλάψω την αδελφή μου, που ήταν σαν μάνα του παιδιού μου; Έμαθα τυχαία πως είχε γράψει το σπίτι της στον γιό μου… Είναι δυνατόν να τη σκότωσα εγώ;», είπε κλαίγοντας και συνέχισε:

«Ερχόταν αλλά δεν καθόταν για ώρα στο σπίτι. Πήγαινε και στο μαντρί με τα ζώα της άλλης μας αδελφής και τη βοηθούσε, μέχρι και το ρεύμα της είχε πληρώσει… Εγώ θα βρω την άκρη…».

«Γιατί δεν ενημερώθηκε άμεσα η  αστυνομία;»

Είχε πια νυχτώσει όταν η Αγγελική Νικολούλη πήγε στην πολυκατοικία όπου ζούσε η Ευαγγελία Λυτινάκη στη Νέα Χώρα Χανίων με σκοπό να μιλήσει στους γείτονες της. Ένοικοι και ιδιοκτήτες ξαφνιάστηκαν όταν τους χτύπησε την πόρτα και την είδαν  μπροστά τους, αλλά πρόθυμοι απάντησαν στις ερωτήσεις της, για να βοηθήσουν την έρευνα.

Μια ένοικος ανέφερε στην δημοσιογράφο πως η Ευαγγελία συνήθιζε να διπλοκλειδώνει τόσο την πόρτα του διαμερίσματος της, όσο και την εξώπορτα της πολυκατοικίας. Μάλιστα ήταν τέτοια η εμμονή της μ’ αυτό που πολλές φορές δυσκόλευε τους ενοίκους όταν είχαν να μεταφέρουν διάφορα πράγματα. Όταν έμαθαν ότι η πόρτα της βρέθηκε ξεκλείδωτη, τους έκανε μεγάλη εντύπωση.

Σύμφωνα με άλλους γείτονες της Ευαγγελίας ο αδελφός της, στις 15 Δεκεμβρίου χτύπησε το κουδούνι τους για να την αναζητήσει. Ο ίδιος δεν μπορούσε να ανοίξει με το κλειδί που είχε την εξώπορτα, γιατί η κλειδαριά είχε αλλαχθεί. Όταν τους εξήγησε πως  η Ευαγγελία είχε εξαφανιστεί, αναρωτήθηκαν γιατί δεν είχε πάει νωρίτερα να το δηλώσει στις Αρχές.

Στις 17 Δεκεμβρίου ο αδελφός της αγνοούμενης πήγε στην  πολυκατοικία με τη συνοδεία αστυνομικών, για να δουν μήπως είχε πάθει κάτι μέσα στο σπίτι της.

Πηγή: anikolouli.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ