Διαζύγιο Ελλάδας – ΕΕ για τα μάτια του Μαδούρο


Απόσταση από το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τον Νικολάς Μαδούρο να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές κρατάει η Αθήνα.

Δεν αποτελεί μυστικό άλλωστε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον αμφιλεγόεμνο πρόεδρο της Βενεζουέλας που πλέον έχει χάσει κάθε στήριγμα με τις χώρες, την μία μετά την άλλη, να τον καλούν να παραιτηθεί.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ανακοίνωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα λάβει νέα μέτρα» αν δεν προκηρυχθούν νέες εκλογές στη Βενεζουέλα εντός των προσεχών ημερών αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναγνωρίσουν οι Βρυξέλλες τον Χουάν Γκουαϊδό ως νέο, προσωρινό πρόεδρο της χώρας.

«Απουσία μιας ανακοίνωσης που θα αφορά τη διοργάνωση νέων εκλογών εντός των επόμενων ημερών, η ΕΕ θα λάβει νέα μέτρα, κυρίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αναγνώρισης της ηγεσίας της χώρας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μογκερίνι, εξ ονόματος της ΕΕ.

Αντίστοιχη θέση έχουν εκφράσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως και η Ελλάδα!

Ο ίδιος ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε πριν λίγες μέρες με τον επιτετραμένο της πρεσβείας στην Αθήνα μέσω του οποίου έστειλε μήνυμα στήριξης στον πρόεδρο της Βενεζουέλας. Μιλώντας με τον Freddy Fernandez σχολίασε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο». Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Χουάν Γκουάιδο, να ανακηρύξει τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της χώρας σχολίασε πως «η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, που ως στόχο έχουν να αποσταθεροποιήσουν την Κυβέρνηση και να εμφανίσουν τον Πρόεδρο της χώρας ως παράνομο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Στελέχη της Κουμουνδούρου την ίδια ώρα υποστηρίζουν πως ό,τι και να προσάπτει κανείς στο Μαδούρο, στήριξη σε πραξικόπημα δεν επιτρέπεται.

Έτσι η Ελλάδα επέλεξε να διαφοροποιηθεί από την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντί εκλογών ζήτησε την ενεργοποίηση της Διεθνούς Ομάδας Επαφής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε να ξεκινήσουν επαφές και συζητήσεις με τις δύο πλευρές και να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, με την επιλογή της αυτή η Ελλάδα βρίσκεται απομονωμένη διεθνώς μαζί με λίγες ακόμα χώρες που έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους στον Μαδούρο .


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ