Παγωτό από χιόνι!

Υλικά για 6 άτομα

1 φλ. του τσαγιού γάλα
1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σ. βανίλια
8 φλ. του τσαγιού φρέσκο χιόνι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Ρίχνουμε στο μείγμα γάλακτος το φρέσκο χιόνι και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας τη μαρίζ με αναδιπλωμένες κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθούν τέλεια τα υλικά.

Τόσο απλό, τόσο γρήγορο, τόσο απολαυστικό! Μμμμμμ!!! Θέλω κι άλλο παγωτό!

Tips για πεντανόστιμο παγωτό χιονιού!

Το αποτέλεσμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος χιονιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Μπορεί να χρειαστεί να παγώσουμε το χιόνι για λίγα λεπτά, προηγουμένως. Εάν το χιόνι είναι αρκετά υγρό, τότε θα χρησιμοποιήσουμε λιγότερο γάλα ή κρέμα, ενώ εάν είναι πιο συμπαγές, τότε θα χρειαστούμε περισσότερο.

Ξεκινάμε προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα γάλακτος. Αφού το ενσωματώσουμε στο χιόνι μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Εάν η υφή του παγωτού είναι πολύ ρευστή, τότε θα πρέπει να προσθέσουμε περισσότερο χιόνι ή να παγώσουμε το μείγμα στην κατάψυξη.

Βασική κίνηση για την επιτυχία είναι να δουλέψουμε πρώτα τη ζάχαρη με το μείγμα γάλακτος, ώστε να διαλυθεί και φυσικά, να το προετοιμάσουμε προτού προσθέσουμε το χιόνι, για να μην διαλυθεί το παγωτό μας γρήγορα!

Εάν περισσέψει παγωτό χιονιού, τότε μπορούμε πάντα, να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here