“Θερμό χειροκρότημα” του Κώστα Χρονόπουλου


Χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον ….κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ (;) επειδή επετέθη στην Χ.Α.

του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Η Χ.Α υπέβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας (όπως και οι ΑΝΕΛ).

Τοποθετούμενος ο κος εκπρόσωπος  της ΝΔ δήλωσε:

“Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί της ενστάσεως ενός κόμματος που οι ιδεολογικοί του πρόγονοι παρέδωσαν στους Βούλγαρους την Μακεδονία”.
Αυτή η τοποθέτηση φαίνεται ότι συγκίνησε ιδιαίτερα την Κυβέρνηση η οποία όχι μόνο χειροκρότησε αλλά επανήλθε.

Μερικοί αγορητές στις ομιλίες τους μίλησαν επαινετικά για την δημοκρατικότητα του κου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ

Κάτι, που φαντάζομαι ότι έκανε υπερήφανο τον ίδιο -ενδεχομένως και την παράταξή του-.

Σε κάποιους όμως από εμάς δημιούργησε εύλογες απορίες αλλά και θλίψη.

Εξηγούμαι:

Έχω σε προηγούμενα άρθρα μου αναφερθεί στο σοβαρό λάθος, που διαπράττουν τα (αυτοαποκαλούμενα) Κόμματα του “Δημοκρατικού Τόξου”, (αντιδιασταλτικά με την Χ.Α).

Το ορθό θα ήταν να παραληφθεί ο επιθετικός προσδιορισμός “Δημοκρατικό” επειδή απλούστατα δεν είναι. Αντίθετα είναι, “τόξο” βαθύτατα αντιδημοκρατικό, -…τοξικό.

Δεν ψηφίστηκε ελεύθερα -χωρίς βία ή νοθεία -η Χ.Α; Δεν είναι Κόμμα ισότιμο με τα υπόλοιπα …τοξοειδή (για κάποιους και τοξικά) Κόμματα;

Δηλαδή  όποιος δεν θέλει τους Κομμουνιστές, τους “Αριστερούς”, τους ΑΝΕΛ, τους Κεντρώους, τη ΝΔ, το Ποτάμι, το ΚΙΝΑΛ κ.ο.κ  θα το βάζει στη γωνία ;

Μα -τότε- απαξιώνει, περιφρονεί, προσβάλλει αυτούς  που τους ψήφισαν. Μπερδεύουν οι … “Δημοκρατικοί  Τοξότες” την κοινοβουλευτική παρουσία με τυχόν ακρότητες (απόλυτα καταδικαστέες και τιμωριταίες).

Αν ήσαν πράγματι, οι “τ ο ξ ο σ κ ε π ε ί ς” δημοκράτες θα γνώριζαν ότι υποχρεούνται -δημοκρατικώ  δικαίω- να συνυπάρχουν.

Τους  είχα προειδοποιήσει από το 2015 ότι ακολουθούν ολισθηρό αντιδημοκρατικό δρόμο.

Είτε το θέλουν ή όχι, εφόσον μια μερίδα συμπολιτών μας τους ψηφίζει, θα βρίσκονται στη Βουλή!

Επιπρόσθετα (το είχα ιδιαίτερα τονίσει) η, κατ εμέ λαθεμένη, αναγόρευση της Χ.Α σε μορμολύκειο /μπαμπούλα /σκιάχτρο θα τους γύριζε μπούμεραγκ. Θα γίνονταν ρυθμιστές -έμμεσα – των πολιτικών πραγμάτων –

Δικαιώθηκα  δυστυχώς.

Τώρα  αμιλλώνται, διαγκωνίζονται, σε … “δημοκρατική ΑΝΤΙΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ πλειοδοσία“.

Το πρόσφατο -όχι και  τελευταίο ασφαλώς- κρούσμα ήταν εκείνο του ατυχήσαντος κου εκπροσώπου. Ας το μελετήσει η ΝΔ.

ΥΓ Τραγική ειρωνεία:

Πολλοί από αυτούς, που τον χειροκρότησαν, είχαν ιδεολογικούς και (το χειρότερο) φυσικούς, αυτόχθονες προγόνους  που κάποτε αγωνίστηκαν λυσσαλέα για την … αυτονομία της Μακεδονίας (;).

Είναι λυπηρό η (παρασυρόμενη;) ΝΔ να υπερβαίνει τα εσφαλμένα, τις … κόκκινες  γραμμές της δημοκρατικότητας και της μονομέρειας χάριν των πολιτικάντικων σκοπιμοτήτων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ