Ξέρετε πόσοι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να ζουν μέσα στο Μπάκιγχαμ;


Το Opposite Office, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο με βάση το Μόναχο πρότεινε να επανασχεδιαστεί και να επεκταθεί το παλάτι του Μπάκιγχαμ του Λονδίνου για να δημιουργηθεί ένα «προσιτό παλάτι» όπου 50.000 άνθρωποι θα συνυπάρχουν με τη βασίλισσα.

Μάλιστα οι εμπνευστές του έργου αυτού έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στη βασίλισσα, ζητώντας να εξετάσει το ενδεχόμενο να μοιραστεί το παλάτι της με εκείνους τους λιγότερο τυχερούς. Η ιδέα του στούντιο της αρχιτεκτονικής θα μετατρέψει το βασιλικό παλάτι με μια συνεργατική ανάπτυξη ως καινοτόμο λύση για την κρίση κατοικιών του Λονδίνου. « Με τα 775 δωμάτια και τα 79 μπάνια, η πυκνότητα του πληθυσμού δεν είναι αντιπροσωπευτική με αυτή του υπόλοιπου Λονδίνου, είπε ο συνιδρυτής των Opposite Office, Benedikt Hartl.

«Είναι δωμάτια γεμάτα με κηροπήγια, πολυτελή χαλιά, μαρμάρινους κίονες, γλυπτά και ακριβά έργα τέχνης”, συνέχισε. «Γιατί να μη χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση της κρίσης κατοικιών;”

Λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες διαστάσεις του παλατιού, το Opposite Office φαντάζεται μια πολυώροφη επέκταση πάνω από το κτίριο του παλατιού που θα χωρίζεται σε υπνοδωμάτια με κοινόχρηστο καθιστικό.

Έως και 50.000 άτομα θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν τη ζωή τους κατ ‘αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γραφείου, ενώ η βασίλισσα θα μπορεί να διατηρήσει τους δικούς της χώρους. Μάλιστα δημοσίευσαν και τα επαναστατικά τους σχέδια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ