Pat Lawson: Από φυλακόβιος, ναρκομανής και άστεγος, έγινε ο καλύτερος οδηγός λεωφορείου του Λονδίνου


Ο Pat Lawson από μικρός είχε μπλέξει με «κακές» παρέες, για μεγάλο διάστημα ήταν άστεγος, για 4 ολόκληρα χρόνια έμεινε στη φυλακή, ενώ ήταν εθισμένος και στα ναρκωτικά. Όλα αυτά ήταν ο Pat, μέχρι που αποφάσισε να αλλάξει δραστικά την ζωή του…

Η ιστορία ζωής του Pat Lawson είναι από εκείνες που πραγματικά συγκινούν. Είναι από εκείνες που αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι μπορούν να «μεταμορφώσουν» την ζωή τους, εάν πραγματικά το αποφασίσουν…

Ο Pat λοιπόν, κατάφερε από ναρκομανής, άστεγος και κλέφτης, να γίνει ο καλύτερος οδηγός του Λονδίνου!

Λίγες πληροφορίες για τις πρώτες δεκαετίες της ζωής του

Ο Pat Lawson γεννήθηκε το 1968 στο Λονδίνο. Στην εφηβική του ηλικία έμπλεξε με «κακές» παρέες και είχε παραβατική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να αποβληθεί οριστικά από το σχολείο που πήγαινε.

Μετά και από αυτό οι γονείς του δεν ήθελαν πλέον καμία σχέση μαζί του. Έτσι ο Pat για χρόνια ήταν άστεγος, μέλος μιας συμμορίας που πραγματοποιούσε μικροκλοπές, αλλά και ναρκομανής.

Έπειτα όμως αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να γίνει οδηγός λεωφορείου, γι’ αυτό και έβγαλε το σχετικό επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης το 1998. Την ίδια εποχή, παντρεύτηκε, αποκτώντας 2 παιδιά.

Όταν εγκατέλειψε τις αστικές συγκοινωνίες

Ωστόσο το 2004, ο Lawson εγκατέλειψε τις αστικές συγκοινωνίες, όταν οι ιερείς της εκκλησίας, που συνήθιζε να πηγαίνει, τον επέπληξαν επειδή δούλευε κάποιες Κυριακές.

Με παιδιά να θρέψει και πλέον άνεργος ο Pat, στράφηκε και πάλι στο έγκλημα. Συγκεκριμένα άρχισε να κλέβει αυτοκίνητα, αλλά τελικά συνελήφθη από την αστυνομία.

Έτσι πέρασε στη φυλακή τα επόμενα 4 χρόνια, όπου γνώρισε πολλούς κακοποιούς και εγκληματίες. Παράλληλα η γυναίκα του τον χώρισε.

Όταν βγήκε από την φυλακή

Όταν βγήκε το 2008, ήταν και πάλι άστεγος, εθισμένος στα ναρκωτικά και το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν «κακό», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όντας μπλεγμένος με τον υπόκοσμο, μια μέρα έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από μια αντίπαλη συμμορία.. Τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

«Τις πρώτες μέρες στο νοσοκομείο νόμιζα ότι θα πεθάνω και άρχισα να σκέφτομαι τα παιδιά μου. Κάποια στιγμή άρχισα να αναρωτιέμαι πως στο καλό έφτασα σε αυτή την κατάσταση… »

Τελικά όμως ο Pat επέζησε, αν και του πήρε πολλά χρόνια για να επανέλθει σε φυσιολογική κατάσταση η υγεία του.

Όταν πήρε την απόφαση να ζητήσει βοήθεια

Ωστόσο η περιπέτεια υγείας του τον έκανε τελικά να αναθεωρήσει τον- μέχρι πρότινος – τρόπο ζωής του. Έτσι πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί για βοήθεια σε μια φιλανθρωπική οργάνωση, την Single Homeless Project, καθώς δεν ήθελε να ξανακάνει τα ίδια που τον οδήγησαν σε εκείνο το χάλι.

Με την συμβολή της εν λόγω φιλανθρωπικής οργάνωσης, ο Pat βρήκε στέγη, απεξαρτήθηκε από τα ναρκωτικά και, μετά από χρόνια, ξαναέβγαλε το επαγγελματικό του δίπλωμα οδήγησης για λεωφορεία.

Τελικά, το 2017 επέστρεψε στα καθήκοντά του στις δημόσιες συγκοινωνίες του Λονδίνου, όντας πια ένας ολότελα διαφορετικός άνθρωπος…

Ο ίδιος πια δεν σταματά να είναι ευδιάθετος και να χαμογελά σε όλους τους επιβάτες…

Το βραβείο που κέρδισε και οι συγχαρητήριες επιστολές των επιβατών Ο Pat μάλιστα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος οδηγός του Λονδίνου για το 2018, μετά από σχετική ψηφοφορία των πολιτών που έλαβε χώρα και έτσι του απονεμήθηκε το βραβείο «Hello London».

Αξίζει να σημειώσουμε ακόμα ότι αρκετοί επιβάτες που παίρνουν τακτικά την γραμμή που δουλεύει ο Pat , δεν παραλείπουν να στέλνουν συγχαρητήριες επιστολές στην εταιρεία για αυτόν τον υπάλληλο!

Επισημαίνουν συγκεκριμένα το πόσο ευγενικά φέρεται στους επιβάτες του και το πόσο χιούμορ διαθέτει…

«Για χρόνια ήμουν βυθισμένος στο απόλυτο σκοτάδι. Πλέον όμως νιώθω εντελώς διαφορετικά. Ως οδηγός λεωφορείου πια, λατρεύω να καλωσορίζω με χαμόγελο τους επιβάτες μου και αν μπορώ να τους φτιάχνω την μέρα με οποιοδήποτε τρόπο…» , ανέφερε σε συνέντευξή του ο Pat.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τον Pat:



Επιμέλεια: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ