«Νιώθω πολύ προνομιούχος και λίγο ένοχος»: Ο Λίαμ Νίσον αξιολογεί την πορεία του

Ο Λίαμ Νίσον ετοιμάζεται για την έξοδο στις αίθουσες της νέας του ταινίας δράσης – το «Cold Pursuit», μαύρη κωμωδία δράσης, βγαίνει στον κόσμο και στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Φεβρουαρίου. Μια δεκαετία μετά την έκπληξη του «Taken», ο Ιρλανδός ηθοποιός μοιάζει εξαιρετικά κεφάτος, ακόμα και «προνομιούχος» με τη νέα τροπή στην καριέρα του, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly.

«Το “Taken” ήταν ένα ατύχημα,» λέει ο Νίσον. «Ποτέ δεν έδωσα βάρος στη σκέψη, “α, θα ήθελα πολύ να κάνω ταινίες δράσης”. Δεν υπήρχε στον ορίζοντά μου. Διάβασα το σενάριο και, απλώς, σκέφτηκα, “θα είναι σούπερ ν’ αράζω με κάθε μέρα με τους κασκαντέρ και να ρίχνω ξύλο.” Θεωρούσα ότι η ταινία θα έβγαινε κατ’ ευθείαν σε DVD και δεν είχα πρόβλημα μ’ αυτό.» Μόνο που το «Taken» έφερε παγκόσμιες εισπράξεις 226 εκ. δολαρίων, αποτέλεσε εισπρακτικό φαινόμενο, ιδωμένο με συμπάθεια κι από την κριτική κι οδήγησε όχι μόνο σε δύο σίκουελ της ταινίας, αλλά και σε μια ολοκαίνουρια πορεία για τον Λίαμ Νίσον που, επιπλέον, αντιμετώπιζε τον τραγικό και ξαφνικό θάνατο της Νατάσα Ρίτσαρντσον.

«Πέρασα καταπληκτικά όσο κάναμε το πρώτο “Taken” – δεν είχα ιδέα ότι θα οδηγούσε και σε άλλες ταινίες και σε άλλα σενάρια δράσης,» θυμάται ο Νίσον. «Ομως άρχισαν να μου στέλνουν τέτοια σενάρια και μπορούσες να δεις να έχουν διαγράψει το “πρωταγωνιστής, ετών 37” και να έχουν γράψει από πάνω, “πρωταγωνιστής, ηλικίας 40 με 50”. Νιώθω πολύ προνομιούχος και λίγο ένοχος. Παίζω ξύλο με άντρες που έχουν τα μισά μου χρόνια και δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω. Είναι τόσο σαχλό σ’ ένα επίπεδο και τρομερά διασκεδαστικό σ’ ένα άλλο.»

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here