3 tips για να καταπολεμήσεις τη φαγούρα στο μούσι


Για τους άντρες που φιλοδοξούν να αποκτήσουν γένια, ένας σημαντικός λόγος που μπορεί να τους κάνει να παραιτηθούν από την αποστολή τους είναι η φαγούρα. Αποτελεί συχνό φαινόμενο και οφείλεται ξεκάθαρα σε δικές τους λανθασμένες κινήσεις. Για την ακρίβεια, στις ακόλουθες τρεις τις οποίες είτε από βαρεμάρα, είτε από άγνοια δεν συνηθίζουν να κάνουν.

Η καθαριότητα
Μία από τις αιτίες που η γενειάδα έχει θαμνώδη, σκληρή υφή είναι η ποσότητα των νεκρών κυττάρων που παραμένουν στο δέρμα και δημιουργούν αυτές τις λευκές νιφάδες που θυμίζουν εκείνες της πιτυρίδας στα μαλλιά. Εκτός από κνησμό, τα νεκρά κύτταρα μπορεί να προκαλέσουνε ακόμα και μόλυνση στην επιδερμίδα.

Η λύση είναι απλή: Η χρήση ενός σαμπουάν κατάλληλου για μούσια, που καθαρίζετε το δέρμα και τις τρίχες, ενώ περιέχει ειδικά συστατικά που τρέφουν και μαλακώνουν την επιδερμίδα.

Η φροντίδα
Μία άλλη πηγή φαγούρας είναι η ίδια η τρίχα και η ποιότητά της. Αν για παράδειγμα είναι κατεστραμμένη και αδύναμη από το συχνό πιστολάκι ή την κακή χρήση προϊόντων styling, τότε η επανόρθωσή της κρίνεται αναγκαία. Ένα conditioner ή αλλιώς μία μαλακτική κρέμα που ενδείκνυται για μούσια είναι ό,τι πρέπει.

Η ενυδάτωση
Η καλύτερη συμβουλή είναι πάντως η χρήση ενός ειδικού ενυδατικού λαδιού, γνωστό και ως beard oil που τιθασεύει τις άγριες τρίχες και εφαρμόζεται κάθε φορά μετά το λούσιμο. Επένδυσε σε ένα προϊόν, που να αποτελείται από φυσικά συστατικά, να μην περιέχει οινόπνευμα, τεχνητό άρωμα και parabens.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ