Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για τον κατώτατο μισθό


Το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου αναμένεται να συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα έχει προγραμματιστεί για τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (28/01).

Η συνεδρίαση αναμένεται να επικεντρωθεί στα επόμενα θετικά νομοθετήματα που θα έρθουν στη Βουλή, αλλά και στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου τους προσεχείς μήνες, μετά και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό της αύξησης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 8%, ανεβάζοντας τον κατώτατο μισθό στα 630 ευρώ περίπου από τα 586 που είναι σήμερα.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, γεγονός που αυτόματα οδηγεί στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Η αύξηση θα συμπαρασύρει και όσους αμείβονται μεν με τον κατώτατο μισθό, λαμβάνουν όμως επίδομα γάμου ή προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας (τριετίες που παραμένουν παγωμένες για όσους τις λάμβαναν έως το 2012).

Θέμα χρόνου να αντικατασταθούν οι υπουργοί

Δεν αποκλείεται πάντως να είναι η τελευταία φορά που το υπουργικό θα συνεδριάσει υπό την παρούσα σύνθεση, καθώς είναι θέμα χρόνου να αντικατασταθούν οι υπουργοί που είναι υποψήφιοι στις Δημοτικές εκλογές και ενδεχομένως και υπουργοί των ΑΝΕΛ ή να συμπληρωθούν οι θέσεις που έμειναν κενές από παραιτήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ