Επαναπατρίζεται στο Βέλγιο ο άστεγος που διασώθηκε στην Κύμη

Βρέθηκε λύση για τον άστεγο που διέμενε σε ξύλινο παράπηγμα στην παραλία της Κύμης. Θα επαναπατριστεί στην πατρίδα του το Βέλγιο και θα φιλοξενηθεί σε ξενώνα.

Μετά από συνεργασία της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας SAR 312, του αντιδημάρχου Αλέξανδρου Θεοδώρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιαννή Άμμος και της διοίκησης του Νοσοκομείου Κύμηςεπιτεύχθηκε η μεταφορά του μέσω Πρέσβειας σε ασφαλές μέρος.
Πρόκειται για έναν 75χρονο περίπου άντρα, Βέλγο στην καταγωγή. Μιλάει εφτά γλώσσες και εδώ και 10χρόνια ζει στην Κύμη. Ήταν μία προσωπική του επιλογή γιατί λάτρεψε, όπως είπε, τον ήλιο της Ελλάδας.

Ζούσε με λίγο φαγητό και λίγο κρασί. Συνήθως τον φρόντιζαν οι κάτοικοι της περιοχής. Τελευταία όμως, κατέπεσε, λόγω προβλημάτων υγείας, με αποτέλεσμα να έχει εγκλωβιστεί μέσα στο ξύλινο παράπηγμα που έμενε και να μην μπορεί να βγει καθόλου. Με τη βοήθεια της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας SAR 312, η οποία έσπευσε στο σημείο στις 24 Ιανουαρίου, διεκομίσθη στο Νοσοκομείο της Κύμης. Εκεί, του προσέφεραν σημαντική βοήθεια και όλα τα αναγκαία για να ανακάμψει. Τον επισκέφθηκε Κοινωνική Λειτουργός ενώ μίλησε και με ψυχολόγο τηλεφωνικά από την Πρεσβεία του Βελγίου.

Για το θέμα ζήτησε να ενημερωθεί και να προσφέρει ό,τι χρειάζεται και ο Μητροπολίτης Καρυστίας.

Πάντως με αφορμή το περιστατικό ήρθαν στην επιφάνεια για άλλη μια φορά οι σοβαρές ελλείψεις της χώρας στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας. Άνθρωποι που δεν έχουν στέγη και φαγητό, μετά την προσωρινή διαμονή τους και φροντίδα σε κάποιο νοσοκομείο, μετά δεν υπάρχει ξενώνας για να τους φιλοξενήσει.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here