Ονόματα για κορίτσια που θυμίζουν… πριγκίπισσες


Η μόδα των πρωτότυπων ονομάτων επικρατεί ακόμα και πολλοί γονείς συνεχίζουν να επιλέγουν ονόματα που… ξεφεύγουν από την παράδοση της οικογένειάς τους. Σε αυτό το πλαίσιο, για τις κόρες μας, τις μικρές πριγκίπισσες της ζωής μας, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε στη λίστα μας, ονόματα με αέρα πριγκιπικό και βασιλικό!

Ονόματα για κορίτσια που θυμίζουν… πριγκίπισσες

Αναστασία: έχουμε συνδέσει το όνομα Αναστασία με την μικρότερη κόρη της γνωστής οικογένειας των ηγεμόνων της Ρωσίας, που είχαν επαφές και με τον μάγο Ρασπούτιν. Όπως και να ‘χει, το όνομα από μόνο είναι επιβλητικό και μας αρέσει!

Αντουανέτα: η αριστοκρατική εκδοχή του ονόματος Αντωνία θυμίζει τη Μαρία-Αντουανέτα και μας παραπέμπει στον θρόνο. Αν θέλετε να δώσετε στη μικρή σας το όνομα της γιαγιάς Αντωνίας και ταυτόχρονα να ξεφύγετε από τα τετριμμένα, αυτή η παραλλαγή είναι ό,τι πρέπει!

Βασιλική: το ίδιο το όνομα αποκαλύπτει τη βασιλική του προέλευση. Σημαίνει αυτή που ανήκει στον βασιλιά, η ηγεμονική. Γιορτάζει την πρώτη μέρα του χρόνου και αυτό την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή.

Βικτωρία: πιθανώς προέρχεται από τη λέξη victory που σημαίνει νίκη. Η πιο γνωστή εκπρόσωπός του είναι η βασίλισσα Βικτωρία της Αγγλίας. Το όνομα μοιάζει να ΄χει αριστοκρατική καταγωγή, γι’ αυτό και το συμπεριλάβαμε στη λίστα μας. Θα της πείτε «χρόνια πολλά» στις 11 Νοεμβρίου.

Ελισάβετ: το μυαλό σας μπορεί να πηγαίνει αμέσως στη βασίλισσα της Αγγλίας. Ωστόσο, εκτός από τη μητέρα του Καρόλου, Ελισάβετ έλεγαν και την γνωστή πριγκίπισσα της Αυστρίας, που ήταν γνωστή με το υποκοριστικό Σίσυ.

Ιουλιέτα: η κόρη του Καπουλέτου μπορεί να ανήκε στους κύκλους της αριστοκρατίας της Βερόνας λόγω της καταγωγής της, όμως η ιστορία της θα μπορούσε να ανήκει σε μια πριγκίπισσα. Εξάλλου, ο πατέρας της την πίεζε να κάνει έναν γάμο σκοπιμότητας με κάποιον που δεν ήταν ερωτευμένη. Μπορεί το ρομάντζο με τον Ρωμαίο να τελείωσε άδικα, όμως σκεφτείτε ότι είχε την τύχη να γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της! Γιορτάζει τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 15 του μηνός.

Ισαβέλλα: υπήρξε βασίλισσα της Ισπανίας. Ωστόσο ακόμα κι αν δεν είχε καμία σχέση με τον θρόνο, το όνομα από μόνο του αποπνέει κάτι αριστοκρατικό και δυναμικό. Παρόλα αυτά, γιορτάζει την ημέρα των Αγίων Πάντων στις 23 Ιουνίου.

Κλεοπάτρα: η τελευταία βασίλισσα της Αιγύπτου ήταν ξακουστή για την ομορφιά, την εξυπνάδα και την τόλμη της. Δεν είναι τυχαίο ότι την υποδήθηκε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στην ομώνυμη ταινία. Γιορτάζει και την 1 η Σεπτεμβρίου αλλά και στις 19 Οκτωβρίου. Αν θέλετε να επιλέξετε ένα όνομα που είναι συνδεδεμένο με μια δυνατή προσωπικότητα της ιστορίας, αυτό είναι το κατάλληλο.

Ρεγγίνα: η λέξη regina στα λατινικά αποπνέει από μόνη της μια μεγαλοπρέπεια αφού σημαίνει βασίλισσα. Μάλιστα έχει δική της ξεχωριστή γιορτή στις 25 Φεβρουαρίου και δεν τη γιορτάζουμε ανήμερα των Αγίων Πάντων, αν αυτό σας απέτρεπε να το επιλέξετε για την κόρη σας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ