ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατώτατο μισθό 650 ευρώ ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο

Στα 650 ευρώ ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα πάει ο κατώτατος μισθός, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Στον Οκτώβριο του 2019 τοποθέτησε εκ νέου την ημερομηνία των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Στόχος μας είναι τον Οκτώβριο του 2019 οι Έλληνες πολίτες να συγκρίνουν Ελλάδα του σήμερα με ό,τι παρέδωσαν οι κυβερνήσεις του χθες», ήταν η συγκεκριμένη του αναφορά.

«Είναι η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση. Η πλειοψηφία αυτή έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στο έργο της», σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Έδωσαν οι βουλευτές ψήφο εμπιστοσύνης, αναγνωρίζοντας ότι η χώρα και η οικονομία έχουν ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, ότι οι μεγάλες θεσμικές και κοινωνικές τομές πρέπει να υλοποιηθούν από μία κυβέρνηση, πρέπει να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση που οδήγησε τη χώρα έξω από τα μνημόνια».

Αναφερόμενος στην έκδοση του ομολόγου, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτό «κατεδαφίζει άλλο ένα αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές».

«Σήμερα η Ελλάδα εκκίνησε τη διαδικασία έκδοσης νέου πενταετούς ομολόγου στις αγορές χρήματος. Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα του δανεισμού με όρους επικοινωνιακού πυροτεχνήματος αλλά με σχέδιο και με τη σοβαρότητα και την τεχνική αρτιότητα που του αρμόζει», σημείωσε σχετικά.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό ο κ. Τσίπρας «κάλεσε» το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει την αύξησή του στα 650 ευρώ .

«Δίνουμε ανάσα και ελπίδα στους 600.000 εργαζόμενους αλλά και άλλους 280.000 που επηρεάζονται από την αύξηση των επιδομάτων» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η αύξηση των μισθών συνιστά και «τόνωση στην ανάπτυξη».

«Με αυτή μας την απόφαση κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δείχνουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Δείχνουμε ότι είμαστε η κυβέρνηση των πολλών και όχι των λίγων, η κυβέρνηση των πράξεων και όχι των λόγων», συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here