ΘΕΣγάλα: Αυτοί είναι οι λόγοι που η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

«Σε πλήρη εξυγίανση και ανάπτυξη προχωρά ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ενώ οι αυτόματοι πωλητές και τα καταστήματα ΘΕΣγάλα συνεχίζουν απρόσκοπα τη λειτουργία τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνεταιρισμός σχετικά με την πορεία του από εδώ και έπειτα.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως ο Συνεταιρισμός την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης προχώρησε στη χρήση των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 106Α του Νόμου 3588/2007.

«Πρόκειται για ένα νόμο που διασφαλίζει απόλυτα την βιωσιμότητά μας. Μας δίνει τη δυνατότητα να αναδιαρθρώσουμε τα δάνεια και να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας. Μας εξασφαλίζει τον απαραίτητο χρόνο –χωρίς ασφυκτικές πιέσεις– να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την ανάπτυξή μας».

Η αίτηση για υπαγωγή σε αυτό τον νόμο είναι μία προνοητική κίνηση κι όχι μια αναγκαστική συνθήκη, αναφέρεται.

«Είναι κοινή και συνειδητή επιλογή όλων των μελών του Συνεταιρισμού, η οποία συνυπογράφηκε και από τις τράπεζες, όταν και εκείνες διαπίστωσαν ότι η ανάκαμψή μας συντελείται ήδη το τελευταίο οκτάμηνο με σταθερό βηματισμό και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο διάστημα με την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης».

Πηγές της διοίκησης έλεγαν προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο Συνεταιρισμός δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε «κούρεμα» οφειλών αλλά αντιθέτως γίνεται δυνατή, μετά από την έκδοση σχετικών δικαστικών αποφάσεων βέβαια, η απόσχιση κλάδου από τον Συνεταιρισμό και ως εκ τούτου η ευκολότερη είσοδος στρατηγικού επενδυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την προαναφερόμενη διαδικασία χωρίς την υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 106Α του Νόμου 3588/2007.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here