7 υγιεινά πρωινά για τις 7 ημέρες της εβδομάδας

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας είναι πολλαπλά και για το λόγο αυτό οφείλουμε να προσέχουμε τι επιλέγουμε να καταναλώσουμε ως πρωινό. Σας παραθέτουμε 7 εύκολες και γρήγορες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα και ταυτόχρονα να πάρετε όσο γίνεται περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Δευτέρα: Δημητριακά με γάλα
Τα δημητριακά με γάλα είναι η ιδανική επιλογή για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Είναι γνωστό ότι τα δημητριακά είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες που σας παρέχουν άφθονη ενέργεια, βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, της δυσκοιλιότητας, αλλά και τις διαταραχές του παχέος εντέρου, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και επίσης εμπλουτίζουν τη γενική υγεία σας με άφθονες πρωτεΐνες, λίπη, λιπίδια, ανόργανα άλατα, βιταμίνες και ένζυμα.

Τρίτη: Γιαούρτι με φρούτα
Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη και ιδιαίτερα υγιεινή επιλογή. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, νόστιμο σε γεύση και σε συνδυασμό με τα φρούτα μειώνει το αίσθημα της πείνας και μπορεί να μας κρατήσει μακριά από το ψυγείο για αρκετές ώρες.

Τετάρτη: Σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως και άπαχο ζαμπόν
Ετοιμάστε ένα νόστιμο σάντουιτς από ψωμί ολικής αλέσεως με τυρί, άπαχο ζαμπόν, μαρούλι και ντομάτα. που όχι μόνο θα το φτιάξετε γρήγορα, αλλά θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μεγάλη ζωντάνια, αλλά και να μην πάρετε περιττές θερμίδες.

Πέμπτη: Ομελέτα
Η ομελέτα είναι η ιδανικότερη μορφή στην οποία μπορεί να καταναλωθεί το αυγό κι αυτό γιατί δεν είναι μόνο μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή, αλλά είναι και εύπεπτη, γεγονός που την καθιστά ιδανική για να πρωινή κατανάλωση.

Παρασκευή: Smoothie με φρούτα
Ένα smoothie ή ένα milkshake με τα φρούτα που σας αρέσουν περισσότερο είναι ο πιο ολοκληρωμένος τρόπος για να επωφεληθείτε από όλες τις ιδιότητες που παρέχουν τα θρεπτικά συστατικά αυτών των τροφών. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα smoothie καρπούζι ή ένα smoothie μπανάνα και μάνγκο, μεταξύ πολλών άλλων, και να απολαύσετε ένα υγιεινό και γευστικότατο πρωινό.

Σάββατο: Πίτσα
Ναι, καλά διαβάζετε, πίτσα για ένα υγιεινό πρωινό! Για τους λάτρεις της πίτσας, ένα εύκολο πρωινό είναι να βάλετε μια φέτα ντομάτα και μια φέτα τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά σε ένα φρυγανισμένο ψωμί). Ψήστε το στο φούρνο, έτσι ώστε οι λιώσει το τυρί και καλή σας απόλαυση!

Κυριακή: Φρουτοσαλάτα
Με αυτό το είδος του πρωινού θα λάβετε μια εξαιρετικά γενναία δόση αντιοξειδωτικών και βιταμινών. Ιδανικά συνδυάστε ένα μικρό ακτινίδιο, ένα μικρό μήλο, πέντε σταφύλια και φράουλες Το κλειδί είναι στην ποικιλία και να μπορέσετε να καρπωθείτε τα οφέλη από αυτά τα φρούτα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ