Ήταν νεκρός για 28 λεπτά, μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη και του έσωσε την ζωή ένας άστεγος


Ο George Dakin είναι 64 ετών σήμερα και είναι αρχιτέκτονας. Ωστόσο πριν λίγους μήνες του συνέβη κάτι απίστευτο: έπαθε καρδιακή προσβολή καθώς περπατούσε στο δρόμο και για 28 λεπτά ήταν νεκρός. Παρ’ όλα αυτά, με την βοήθεια ενός αστέγου που βρέθηκε αρχικά στο σημείο, αλλά και των γιατρών στη συνέχεια κατάφερε να επανέλθει στη ζωή!

Ο George Dakin ήταν αυτό που λέμε «τυχερός στην ατυχία του». Παρότι έπαθε καρδιακή προσβολή εκεί που περπατούσε, έτυχε εκεί κοντά να βρίσκεται ένας άστεγος που ήξερε από μαλάξεις!

Η καρδιακή ανακοπή

Πριν από λίγους μήνες, ο George Dakin περπατούσε γρήγορα σε δρόμο του Hyannis στη Μασαχουσέτης, με σκοπό να φτάσει έγκαιρα στο λιμάνι, όπου τον περίμενε η γυναίκα του για να ταξιδέψουν μαζί.

Ωστόσο, εκεί που περπατούσε, ξαφνικά έπαθε καρδιακή προσβολή και έπεσε στο έδαφος. Η καρδιά του μάλιστα σταμάτησε να χτυπά, προτού καν πέσει στο πεζοδρόμιο.

Austin Davis: Ο άστεγος που έτρεξε να τον βοηθήσει

Ωστόσο για καλή του τύχη, αυτό συνέβη ακριβώς έξω από το Champ Homes, ένα κτίριο που ανήκει σε έναν οργανισμό που παρέχει κατοικία σε άστεγους. Μέσα σε αυτό λοιπόν, εκείνη την περίοδο φιλοξενούνταν ως άστεγος και ο Austin Davis.

Την στιγμή που έγινε το περιστατικό με την καρδιακή προσβολή του Dakin, ο Austin έπινε καφέ μέσα στο κτίριο. Με το που άκουσε όμως κάποιον απ’ έξω να κραυγάζει για βοήθεια, αμέσως βγήκε να δει τι συμβαίνει.

Οι θωρακικές συμπιέσεις του

Ο Davis έτρεξε πάνω από το σώμα του Dakin και του έκανε μαλάξεις για 10 ολόκληρα λεπτά, οπότε και έφτασε το ασθενοφόρο. Παρ’ όλα αυτά, ο Dakin εξακολουθούσε να μην έχει σφυγμό!

Να σημειώσουμε πως ο Austin Davis είχε τύχει να παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών κατά το παρελθόν, και γνώριζε από θωρακικές συμπιέσεις κλπ..

Ήταν νεκρός για 28 λεπτά…

Οι γιατροί μέσα στο ασθενοφόρο, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, αλλά μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο ο Dakin δεν έδειχνε σημάδια ζωής.

Τελικά μετά από 28 λεπτά μαλάξεων, ο Dakin επανήλθε στη ζωή…

Τι ακριβώς είχε πάθει ο Davis

Είχε υποστεί 100%(!) απόφραξη στην αριστερή στεφανιαία αρτηρία του. Συνήθως, όταν αυτό συμβαίνει, ο θάνατος είναι η πιθανότερη εξέλιξη της κατάστασης, συμφώνα με όσα δήλωσαν οι γιατροί που τον περιέθαλψαν.

Ένας γιατρός συγκεκριμένα, μετά το αίσιο τέλος του περιστατικού με τον Dakin, δήλωσε: «Αυτό που συνέβη με τον Davis ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο. Για 28 λεπτά δεν είχε σφυγμούς! Παρ’ όλα αυτά, σίγουρα στο να μείνει στη ζωή συνέβαλε και ο Austin, που για 10 λεπτά του έκανε θωρακικές συμπιέσεις…»

Η ανταπόδοση του Davis στον άστεγο που του έσωσε τη ζωή

Για να ευχαριστήσουν τον Davis που έσωσε τον πατέρα τους, τα παιδιά του Dakin δημιούργησαν μια ιστοσελίδα στο GoFundMe. Μέσω αυτής της ιστοσελίδας επιδιώκουν να μαζέψουν χρήματα για να βοηθήσουν τον Davis να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του…

Επιμέλεια: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ