Για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και Περιφερειών


Η πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ  της απόφασης της Κυβέρνησης, που εξαναγκάζει  Δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμα τους, δεν ξαφνιάζει κανέναν. Ήταν άλλωστε από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , όταν ακόμη λεοντάριζε με τους λεγόμενους «δανειστές» και έσχιζε ακόμη τα μνημόνια.

Σήμερα, πια και αφού οι «δανειστές» εν μία νυκτί μετατράπηκαν σε «θεσμούς της χώρας”,   προχωράει ακάθεκτη, εκβιάζοντας τους Δήμους να συμμορφωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ).  Στην πραγματικότητα ζητά να συνεισφέρουν οι Δήμοι, εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα και στο μαξιλάρι ασφάλειας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα, ώστε να διασφαλίσουν φτηνότερο δανεισμό  στις μπίζνες που ετοιμάζουν .

Είναι γνωστό σε όλους και πρωτίστως στην  κυβέρνηση, ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους Δήμους είναι ανύπαρκτα και όπου αυτά καταγράφονται  τα πληρώνουν κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά, με βάση τις αντιδραστικές ανατροπές που κλιμακώνει  στους Δήμους χέρι -χέρι αντάμα με την ΝΔ , το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Γι’ αυτό και είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση της Κυβέρνησης, τα φληναφήματα της περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανέναν. Η αγορά των ομόλογων και των repos ούτε και αυτήν την ελάχιστη χρηματοδότηση  των Δήμων διασφαλίζει ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λάου μας που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης από το κράτος χρηματοδότηση των Δήμων. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό μπροστά και στις δημοτικές εκλογές να δώσουν την δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να ενισχύσουν το ρεύμα της Λαϊκής Αντιπολίτευσης  απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη την χώρα .

Η  εκπρόσωπος της «Λαϊκής  Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ 

Παντελάκη Ε.

Οι Δήμαρχοι

Ικαρίας:  Σταμούλος Στ.

Καισαριανής: Στάμελος Η.

Πατρέων:  Πελετιδης Κ.

Πετρούπολης: Σίμος Β.

Χαϊδαρίου : Σελέκος Μ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ