Ισραηλινό ενεργό σύστημα προστασίας APS TROPHY για τα γερμανικά Leopard 2


Το ενεργό σύστημα προστασίας αρμάτων μάχης TROPHY της ισραηλινής εταιρείας Rafael Advanced Defense Systems ενδιαφέρεται να αποκτήσει ο γερμανικός Στρατός για τα άρματα μάχης Leopard 2 σύμφωνα με την εφημερίδα The Jerusalem Post.

Σύμφωνα με την εταιρεία Rafael το σύστημα θα δοκιμαστεί επί του άρματος αργότερα εντός του έτους σε συνεργασία με την γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmenn. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Defense-Update οι πρώτες δοκιμές θα λάβουν χώρα το 2019 και θα ολοκληρωθούν το 2021.

Συνολικά 17 άρματα μάχης Leopard 2 θα εξοπλιστούν με το σύστημα TROPHY με στόχο την πιστοποίηση και εκπαίδευση του προσωπικού. Το ισραηλινό σύστημα θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμο το 2023 και θα αξιοποιηθεί στην δύναμη που η Γερμανία θα διαθέσει στην Υψηλής Ετοιμότητας Δύναμη Κρούσης του ΝΑΤΟ (Very High Readiness Joint Task Force [VJTF]).

Σημειώνεται ότι ο γερμανικός Στρατός διαθέτει συνολικά 328 άρματα μάχης Leopard 2A6, 2A6M και 2A7, ενώ η εταιρεία Rafael έχει κατασκευάσει και παραδώσει στον Ισραηλινό Στρατό 1.000 συστήματα. Το ισραηλινό σύστημα δοκιμάστηκε για πρώτη φορά υπο επιχειρησιακές συνθήκες την 1η Μαρτίου του 2011 σε ένα άρμα μάχης Merkava Mark-IV κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.

Εκτός από την Γερμανία και οι ΗΠΑ πρόσφατα παρήγγειλαν το σύστημα TROPHY για τα άρματα μάχης M1A2 Abrams του αμερικανικού Στρατού και του Σώματος των Πεζοναυτών έναντι 79,6 εκατ. δολαρίων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ