Έτσι θα μπορούσε να είναι το VW Amarok


Πολλές φορές όταν οι εταιρείες ξεκινούν ένα πρότζεκτ καταλήγουν σε ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα σε σχέση με το τελικό.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Albert Kirzinger, επικεφαλής σχεδιασμού της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, αποκάλυψε πρόσφατα στο λογαριασμό του στο LinkedIn ένα ενδιαφέρον στοιχείο από την εξέλιξη του αγροτικού Amarok.

Όπως μπορείτε να δείτε στο σκίτσο, ο Kirzinger είχε παρουσιάσει τη δική του άποψη για μια σειρά μοντέλων Scout που υποτίθεται πως θα κυκλοφορούσαν το 2026 και ότι θα είχαν μία τονισμένη off road σχεδίαση.

Μάλιστα αυτά τα μοντέλα θα κινούνταν από κινητήρες εσωτερικής καύσης με υβριδική υποβοήθηση, χωρίς να υπάρχουν ηλεκτρικές εκδοχές. Και όπως μπορείτε να δείτε η σχεδίαση του αμαξώματος καταδεικνύει πως τα συγκεκριμένα μοντέλα προορίζονταν για σκληρή χρήση πέρα από την άσφαλτο.

Τελικά, το πρότζεκτ δεν εγκρίθηκε και η ονομασία Amarok χρησιμοποιήθηκε στο pickup που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια και που στη τελευταία του γενιά έχει πολλά κοινά με το Ranger της Ford.

Η προοπτική της παραγωγής ενός Amarok SUV είχε παραμείνει στο προσκήνιο αλλά και αυτή τελικά ναυάγησε πριν από δύο χρόνια. Και αυτό παρόλο που η αγορά των ΗΠΑ, κρίνοντας και από την επιτυχία του Ford Bronco κυριολεκτικά διψά για σκληροτράχηλα τετρακίνητα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ