Η Boeing δοκίμασε όπλο ηλεκτρομαγνητικού παλμού από κοινού με την USAF


Η Boeing ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή όπλου ηλεκτρομαγνητικού παλμού σε συνεργασία με την Αμερικανική Αεροπορία (USAF), αναφέρει το «Military Embedded Systems».

Πρόκειται για πύραυλο που παράγει η Raytheon και εμφανίζεται ικανός να προκαλέσει σημαντική ζημιά ή ολική καταστροφή σε ηλεκτρονικά συστήματα, χωρίς να προκαλέσει βλάβη στις κατασκευές. Η δοκιμή του όπλου έγινε στις 16 Οκτωβρίου 2018 στο πεδίο βολής Utah από την Boeing Phantom Works και την USAF Research Laboratory Directed Energy Directorate.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Counter-electronic High-powered Advance Missile Project (CHAMP) και η δοκιμή έδειξε πως το όπλο πέτυχε με ριπές μικροκυμάτων υψηλής ενέργειας τη σίγηση των υπολογιστικών συστημάτων επτά στόχων για μία ώρα. Οι κάμερες που μαγνητοσκοπούσαν τη δοκιμή επίσης αδρανοποιήθηκαν.

Αν και υπάρχουν επιφυλάξεις για την απόδοση των όπλων ηλεκτρομαγνητικού παλμού στο πραγματικό πεδίο πολέμου, η χρήση τους θα μπορούσε να επιφέρει πλεονέκτημα σε αυτόν που τα εκμεταλλεύεται. Το CHAMP έχει χρονικό ορίζοντα τριών ετών και στοχεύει στην παραγωγή πέντε τέτοιων όπλων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ