Μεσολόγγι: Η φωτογραφία που «καίει» τον κρεοπώλη – Τί ερευνούν οι Αρχές


Μεσολόγγι: Οι ασάφειες της “αφόδευσης”, της στάσης στην περιοχή των “Λυόμενων” και της διαδρομής που υποστήριζε ότι ακολούθησε, ανέδειξαν τις ισχυρές ενδείξεις ότι ο 51χρονος κρεοπώλης είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας του Μπάμπη Κούτσικου.

Μεσολόγγι: Φωτογραφία ντοκουμέντο «καίει» τον κρεοπώλη

Η φωτογραφία δείχνει το πραγματικό δρομολόγιο που ακολούθησε ο 50χρονος κατηγορούμενος στην περιοχή του Μεσολογγίου, ενώ επιβεβαιώνει ότι όσα υποστήριξε για τα κρίσιμα λεπτά το βράδυ της εξαφάνισης του 31χρονου ήταν ψευδή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι δικαστικές Αρχές, από τη φωτογραφία – ντοκουμέντο δεν επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα του κρεοπώλη ως προς την απευθείας κίνηση του προς το μίνι μάρκετ, κατά την επιστροφή του από τον κόμβο ΤΕΙ όπου υποτίθεται ότι αποβίβασε τον Μπάμπη Κούτσικο.

Οι κάμερες καταγράφουν το όχημα του 50χρονου σε σημεία που σύμφωνα με τις καταθέσεις του στους αστυνομικούς δεν θα έπρεπε να είναι.

Μεσολόγγι: Τον κρεοπώλη τον έκαψε η στάση για την τουαλέτα

Από την εξέταση των στιγμιότυπων 11 καμερών, και τον χρονικό εντοπισμό του οχήματος του δράστη, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχε μία “αφάνεια” 11 λεπτών από τις 21:41 έως τις 21:52, στην περιοχή των “Λυομένων”. Όταν ρωτήθηκε είπε ότι πήγε να κάνει την “επείγουσα” σωματική του ανάγκη. Οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει πως πριν βρεθεί στα “Λυόμενα”, είχε περάσει από το σπίτι του χωρίς να σταματήσει. Στο σημείο της “αφόδευσης” που τους υπέδειξε δεν βρέθηκαν σχετικά ίχνη. Όταν ρωτήθηκε ο κατηγορούμενος έδωσε μια ακόμη απάντηση που δεν ήταν πειστική: “Εκείνη την ώρα έτσι το σκέφτηκα, προχώρησα ευθεία και έβγαλα φλας, όχι ότι το σπίτι μου είναι πιο μακριά, είχα χαρτί στο αυτοκίνητο και όντως στο σπίτι μου δεν είχα χαρτί. Στο σημείο πήγαμε δύο μέρες αργότερα και ενώ είχε βρέξει και γι αυτό δεν βρέθηκαν ίχνη αφόδευσης, το χαρτί που χρησιμοποίησα του το έδειξα αλλά ήταν ένα βρεγμένο χαρτί”.

Σημειώνεται ότι σε αρχική του κατάθεση, ο κατηγορούμενος δεν είχε αναφέρει την κίνηση και στάση του στην περιοχή των “Λυόμενων”, με τον ίδιο να λέει ότι δεν το θεώρησε σκόπιμο και ήταν κάτι για “το οποίο ντρεπόμουν”.

Ο 51χρονος αναφορικά με την διαδρομή που ακολούθησε με τον Μπάμπη και χωρίς αυτόν, είχε αναφέρει ότι τον παρέλαβε από την οδό Αγίου Αθανασίου, τον μετέφερε χωρίς να κάνει στάση μέσω της Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων στον κόμβο των ΤΕΙ, όπου τον αποβίβασε. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι έκανε αναστροφή, κινήθηκε στην Αντιρρίου-Ιωαννίνων, μπήκε στην οδό Ναυπάκτου, πήγε στο κατάστημα όπου αγόρασε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του χωρίς να κάνει στάση.

Τέσσερις κάμερες ανέδειξαν ότι δεν υπήρχε καμία αναστροφή αλλά μια ευθεία πορεία προς Ευηνοχώρι και στον κάμπο. Μία κάμερα τον πιάνει κατά την επιστροφή του προς Μεσολόγγι να κινείται προς την περιοχή των “Λυόμενων” όπου παραμένει για 11 λεπτά και μετά να κινείται προς το σούπερ μάρκετ για την αγορά χαρτιού. Ο χρόνος της διαδρομής που δήλωσε ο κατηγορούμενος ότι έκανε χωρίς στάσεις είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Από τις κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραψαν σε όλη την διαδρομή του, από την παραλαβή του Μπάμπη, μαζί με την “στάση” στα Λυόμενα και την αποχώρησή του από το σούπερ μάρκετ διήρκησε 78 λεπτά…

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί προέβησαν σε αναπαράσταση της διαδρομής έχοντας σε αστυνομικό όχημα τον κατηγορούμενο. Η διαδρομή που περιέγραφε ότι έκανε, με κανονική ταχύτητα, διήρκεσε μόλις… 10 λεπτά.

Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς μια αυθόρμητη δήλωση του 51χρονου κρεοπώλη κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του, ο οποίος τους δήλωσε: “Θα κλείσω το κρεοπωλείο και θα σηκωθώ να φύγω από το Μεσολόγγι”…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ