Απάτη σε βάρος δημοσιογράφων της ΕΡΤ στα social media με τη βοήθεια AI – Τι ανακοίνωσε η εταιρεία


Θύματα της απάτης ήταν οι δημοσιογράφοι και παρουσιάστριες της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Βίδου, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Σμαράγδα Αγορογιάννη

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι (26/01) η ΕΡΤ για τις δημοσιογράφους και παρουσιάστριες Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Βίδου, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Σμαράγδα Αγορογιάννη και την απάτη εις βάρος τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινήθηκε και διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο αγνώστων, το οποίο χρησιμοποιεί παράνομα τόσο το λογότυπο της ΕΡΤ ΑΕ όσο και την εικόνα και τη φωνή της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Αντριάνας Παρασκευοπούλου, αλλά και των Χριστίνας Βίδου, Νάνσυς Ζαμπέτογλου και Σμαράγδας Αγορογιάννη με περιεχόμενο εντελώς άσχετο με τους σκοπούς, τον χαρακτήρα και το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το βίντεο αυτό, το οποίο έχει τροποποιηθεί ψηφιακά, πιθανώς με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιεί τη φωνή και την εικόνα της Αντριάνας Παρασκευοπούλου, καθώς και το λογότυπο της ΕΡΤ ΑΕ, για μη νόμιμη εκμετάλλευσή τους σε διαφημιστικούς ή και άλλους σκοπούς.

Η ΕΡΤ ΑΕ εφιστά την προσοχή των τηλεθεατών και των χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι το εν λόγω βίντεο αγνώστων συνιστά προϊόν διαδικτυακής απάτης και ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε εκπομπή και συνεργάτη της ΕΡΤ ΑΕ.

Η ΕΡΤ ΑΕ επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της για την άρση και οριστική παύση της διαδικτυακής απάτης».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ