Παγιδεύτηκε σε ασανσέρ το βράδυ της Παρασκευής και βγήκε την Δευτέρα!

Distorted shot of a young woman trapped in an elevatorhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/783578.jpg

Μία γυναίκα παγιδεύτηκε επί τρεις ολόκληρες μέρες στο ασανσέρ μιάς μονοκατοικίας στο Μανχάταν, ενώ οι ιδιοκτήτες του σπιτιού βρίσκονταν εκτός Ν. Υόρκης όλο το σαββατοκύριακο.

Η Μαριτές Φορταλίζα, 53 ετών, διεσώθη το πρωί της Δευτέρας, όταν ένας κούριερ που έφερε ένα πακέτο στο σπίτι κατάλαβε τι είχε συμβεί και επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες. Εκείνοι έστειλαν έναν συγγενή τους, ο οποίος διαπίστωσε ότι η Φορταλίζα ήταν παγιδευμένη μέσα στο ασανσερ και κάλεσε την Αμεση Δράση.

Η γυναίκα βγήκε από το ασανσέρ σε καλή κατάσταση, αλλά για κάθε ενδεχόμενο εισήχθη σε νοσοκομείο της πόλης για τις απαραίτητες εξετάσεις. Είχε μείνει ολομόναχη μέσα στο ασανσέρ από το απόγευμα της Παρασκευής.

Το πενταόροφο κτίριο βρίσκεται στην 65η οδό του ανατολικού Μανχάταν, κοντά στη λεωφόρο Μάντισον και σύμφωνα με τους πυροσβέστες που έσπευσαν επί τόπου γύρω στις 10 το πρωί της Δευτέρας, το ασανσέρ είχε σταματήσει μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου ορόφου. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες του και να απελευθερώσουν την Φορταλίζα, η οποία, σύμφωνα με έναν γείτονα, ήταν ήρεμη και σε καλή κατάσταση.

Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου, Γουώρεν και Χάριετ Στίβενς, δήλωσαν ότι η Φορταλίζα εργάζεται γι′ αυτούς τα τελευταία 18 χρόνια. Το δε ασανσέρ είχε περάσει την τακτική επιθεώρηση τον Ιούλιο χωρίς κανένα πρόβλημα. Το βέβαιο είναι ότι δεν είχε τηλέφωνο, ούτε κάποιο κουμπί που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο Στίβενς, ένας δισεκατομμυριούχος από το Αρκανσο, που κατέχει την 302η θέση στην λίστα των πλουσιότερων Αμερικανών για το 2018, διατηρεί γραφεία στη Ν. Υόρκη και αγόρασε το κτίριο το 1999 προς 8 εκατ. δολάρια. Το ασανσέρ, ωστόσο, είχε εγκατασταθεί πολύ πριν την αγορά. Το δε κτίριο είχε κτιστεί το 1920.

Δεν ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που κάποιος παγιδεύτηκε σε ασανσέρ της Ν. Υόρκης για πολλές ώρες. Το 2005, ένας ντελιβεράς κινεζικού εστιατορίου κλείστηκε επί 81 ώρες σε ένα ασανσέρ στο Μπρονξ. Το 1999, ένας άνδρας που είχε βγεί για τσιγάρο και επέστρεφε στο γραφείο του, κλείστηκε στο ασανσερ επί 40 ώρες.

The New York Times

ΠΗΓΗ

 

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ