Αυτό το Volvo θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα


Αν όχι τα πάντα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως αν περνούσε στην παραγωγή θα επιτάχυνε την είσοδο των SUV στην αγορά.

Του Γιάννη Σκουφή

Τη δεκαετία του 1970 η Volvo αναδιοργανώθηκε και ξεκίνησε μια νέα πορεία στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Χαρακτηριστικό είναι πως η σουηδική εταιρεία όχι μόνο ξεπέρασε τις δυσκολίες που είχε φέρει η πετρελαϊκή κρίση αλλά πέτυχε και ρεκόρ τόσο πωλήσεων όσο και παραγωγής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μετασχηματισμού, παρουσίασε πολλά νέα μοντέλα που συνέβαλαν στην επιτυχία της μάρκας που είδε το 1979 τις ετήσιες πωλήσεις της 310.000 μονάδες, νούμερο εντυπωσιακό για τα τότε δεδομένα.

Ανάμεσα στα πολλά σχέδια που εξέταζε η Volvo εκείνη την εποχή υπήρχε ένα ενδιαφέρον μοντέλο που δεν είδε ποτέ το φως της παραγωγής. Όπως μπορείτε να δείτε ήταν ένα γωνιώδες SUV με τρίθυρο αμάξωμα σχεδιασμένο για να κινείται σε δύσκολα εδάφη. Κάτι ανάλογο δηλαδή με το Honda HR-V της πρώτης γενιάς.

Μετά από σχεδόν μισό αιώνα κάποιοι εργαζόμενοι που σκάλιζαν τα αρχεία της Volvo ανακάλυψαν τα ξεχασμένα σκίτσα αυτού του κόνσεπτ και τα έφεραν ξανά στην δημοσιότητα.

Σήμερα η Volvo διαθέτει μία ευρεία γκάμα από SUV με το πρώτο της μοντέλο, το XC90, να έχει εμφανισθεί μόλις πριν από δύο δεκαετίες. Μπορείτε να φανταστείτε πως θα ήταν τα πράγματα αν η Volvo παρουσίασε σαφώς νωρίτερα π.χ. από το Toyota RAV4 το δικό της SUV;


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ