Τζανακόπουλος καλύπτει Ζαέφ: Τυπικά έχει το δικαίωμα να μιλάει για «Μακεδονία»


Κάλυψη στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, ο οποίος χρησιμοποιεί συνεχώς τον όρο «Μακεδονία» κάθε φορά που αναφέρεται στην ονομασία της χώρας του, προσφέρει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.  

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, όταν ρωτήθηκε για την κριτική που ασκείται στον Ζόραν Ζαέφ, ο οποίος χρησιμοποιεί συνεχώς τον όρο «Μακεδονία» τόνισε: «Τυπικά ο κ. Ζάεφ έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το πρόσφατο συνταγματικό όνομα της χώρας του μέχρι να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες διαδικαστικές και τυπικές ενέργειες», ανάφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόθυμους βουλευτές πανηγυρίζουν για τη Συμφωνία και η Δύση να ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όλοι τους κάνουν τα στραβά μάτια στις αλυτρωτικές κινήσεις της γειτονικής χώρας.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτό το Μέγαρο Μαξίμου δεν εμφανίζεται ενοχλημένο από την στάση του σκοπιανού πρωθυπουργού, καθώς δεν πρόκειται από ότι φαίνεται να προβεί σε κάποια σύσταση προς τον Ζόραν Ζάεφ. Αντιθέτως θα βασιστεί στην καλή διάθεση του και θα περιμένει από τον ίδιο να τηρήσει του όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Νομίζω ότι οι γείτονές μας θα επιδείξουν καλή θέληση όπως έκαναν και στο παρελθόν» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε μια απολύτως μεταβατική περίοδο. Μέρα με τη μέρα όλοι θα ευθυγραμμιστούν με τα όσα επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών».

Εμβληματική κίνηση η αύξηση κατώτατου μισθού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού ως μια εμβληματική κίνηση και απατώντας στις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για επικοινωνιακό τρικ ώστε να ξεχαστεί η Συμφωνία των Πρεσπών είπε: «Όλοι γνώριζαν ότι η ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού θα γίνει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, έτσι όπως ορίζει ο ίδιος ο νόμος».

«Το να προσπαθεί κάποιος να ανακαλύψει επικοινωνιακούς τακτικισμούς στην συγκεκριμένη κίνηση, νομίζω ότι είναι αν όχι παράδοξο, τουλάχιστον απολύτως ανακριβές και στην πραγματικότητα αναδεικνύει και τη σύγχυση και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή και ο αντιπολιτευτικός Τύπος, αλλά και η αντιπολίτευση», είπε ο υπουργός και χαρακτήρισε αυθαίρετα τα συμπεράσματα που διατυπώνονται.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ