100 km με 4 λεπτά φόρτισης για την Porsche Taycan


Μιλώντας στο Bloomberg, ο επικεφαλής της Porsche για τη Β. Αφρική, Klaus Zellmer, γνωστοποίησε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας δίνουν το στίγμα για τις δυνατότητες της ηλεκτρικής τεχνολογίας. Αλλά και για τη λογική της την ίδια.

Αφενός λοιπόν ανακοίνωσε πως οι κάτοχοι της Taycan θα αποκτήσουν 3ετή πρόσβαση χωρίς επιβάρυνση σε ειδικούς σταθμούς φόρτισης, καθένας εκ των οποίων θα έχουν δύο φορτιστές ισχύος 350 KW.

Πρακτικά αυτό σημαίνει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, την ταχύτερη που θα υπάρχει στην αγορά. Τουλάχιστον μέχρι η Tesla να αναπτύξει τη δεύτερη γενιά του δικού της συστήματος, που σύμφωνα με πληροφορίες ίσως είναι ακόμα ισχυρότερο.

Με αφορμή την παραπάνω δήλωση μάλιστα, ο Zellmer προσέθεσε πως σταδιακά θα αλλάξουν τα χαρακτηριστικά που θεωρούμε σημαντικά για τα αυτοκίνητά μας. Ανέφερε για παράδειγμα πως «Σε ένα αυτοκίνητο που κάνει 0-100 km/h σε κάτω από 3”, δεν έχει στ’ αλήθεια σημασία εάν ο χρόνος είναι 2,7” ή 2,8”. Κανείς δε μπορεί να αντιληφθεί αυτή τη διαφορά».

Από την άλλη δήλωσε, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα μπορεί να κάνει έως και 100 km με μόλις τέσσερα λεπτά στην πρίζα σίγουρα κάνει διαφορά, καθιστώντας σαφές ότι ο λόγος γίνεται για τις δυνατότητες της Taycan.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ