To Σκοτεινό Σύμπαν της Universal ξαναζωντανεύει με το «The Invisible Man» αυτή την φορά ως ταινία τρόμου


Το αρκετά φιλόδοξο εγχείρημα της Universal να δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό σύμπαν βασισμένο στα πιο διάσημα τέρατά της – από η Μούμια μέχρι τον Φρανκενστάιν – φαίνεται πως ήταν νεκρό πριν καν ξεκινήσει. Σε αυτό βοήθησε και η παταγώδη αποτυχία του «The Mummy» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ που έβαλε και το χαριστικό καρφί στο φέρετρό της, ενώ η αμέσως επόμενη προγραμματισμένη ταινία «The Bride of Frankenstein» ακυρώθηκε.

Ομως η Universal δεν φαίνεται να τα παρατά τόσο εύκολα. Με μια, από ότι φαίνεται, στροφή 180 μοιρών, το στούντιο θα συνεργαστεί με την Blumhouse για να αναστήσει αυτή την φορά τον «The Invisible Man» ως ταινία τρόμου. Η ταινία θα βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Χ. Τζ. Γουέλς, στο οποίο ένας επιστήμονας ανακαλύπτει ένα φίλτρο το οποίο τον κάνει αόρατο, αλλά στην πορεία τρελαίνεται. Ο Λι Γουανέλ έχει αναλάβει την σκηνοθεσία, γνωστός από τα σενάρια των «Saw», «Dead Silence» και «Insidious» και ενώ παραστράτησε με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο «Indidious: Chapter 3» κατάφερε να κάνει μια από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας που είδαμε πέρσι, το «Upgrade», και με τον Τζέισον Μπλουμ στην παραγωγή.

Σύμφωνα με το Variety, η Universal προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την προσέγγισή της στο κινηματογραφικό σύμπαν των τεράτων της, μετά από την (παράλογη) ιδέα να γυρίσει τις ιστορίες του ως ταινίες δράσης κι όχι ως τρόμου. Τότε μάλιστα ο Τζόνι Ντεπ θα πρωταγωνιστούσε στην κινηματογραφική εκδοχή του αόρατου ανθρώπου του Σκοτεινού Σύμπαντος της Universal, αλλά τώρα κάτι δεν ισχύει πια.

Ο πρόεδρος παραγωγής της Universal Πίτερ Κρέιμερ δήλωσε «σε ολόκληρη την κινηματογραφική ιστορία, τα κλασσικά τέρατα της Universal έχουν εφευρεθεί εκ νέου μέσα από το πρίσμα κάθε νέου σκηνοθέτη, ο οποίος έφερε στη ζωή αυτούς του χαρακτήρες. Είμαστε ενθουσιασμένοι να υιοθετήσουμε μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση για την επιστροφή τους στην μεγάλη οθόνη, από παθιασμένους δημιουργούς που έχουν ιστορίες να πουν.»

Αν και υπάρχουν αρκετές ταινίες βασισμένες στο βιβλίο του Γουέλς, η πιο διάσημη είναι εκείνη του 1933 του Τζέιμς Γουέιλ και πρωταγωνιστή τον Κλωντ Ρέινς, με την ταινία να χρησιμοποιεί προηγμένα για την εποχή της οπτικά εφέ για να δημιουργήσει τον αόρατο άνθρωπο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ