«Ο άλλος άνθρωπος»: Σήμερα στον Εισαγγελέα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος – Τί υποστηρίζει ο ίδιος


«Ο άλλος άνθρωπος»: «Αν έχω κάνει ξέπλυμα να έρθουν να με πάρουν», δήλωσε από την Πάτρα, όπου βρισκόταν χθες, Κυριακή 28/01/2024, ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μετά την αποκάλυψη ότι ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, από τον Ιανουάριο του 2020, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος», μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και έναν εθελοντή συνεργάτη του, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, πείθοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων να προβούν σε δωρεές ύψους 600.000 ευρώ για την κοινωνική κουζίνα, σε λογαριασμούς των δύο συνεργών του, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό.

Στη συνέχεια, γίνονταν αναλήψεις από αυτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς και επίσης περνούσαν χρήματα σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών.

Η διαδρομή του χρήματος

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η διαδρομή του χρήματος είχε ως εξής:

• Πολίτες πραγματοποιούσαν δωρεές για την ενίσχυση της κοινωνικής κουζίνας
• Αυτά τα χρήματα τα κατέθεταν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς
• Από εκεί μεταφέρονταν σε στοιχηματικές εταιρείες και τυχερά παίγνια
• Μεγάλο μέρος από αυτά έγιναν ανάληψη σε μετρητά

Στον Εισαγγελέα σήμερα ο «Άλλος Άνθρωπος»: Απαντήσεις για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Δεσμεύτηκε η περιουσία του

Μιλώντας στον Alpha αρνήθηκε τα απάντα: «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος».Όπως υποστήριξε, «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν». 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ