Στα σκαριά ραντεβού Τσίπρα με Ζάεφ – Το παρασκήνιο και η… επίπληξη!


Κατ’ ιδίαν συνάντηση θα έχουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ το προσεχές διάστημα, μάλιστα άνθρωποι από το περιβάλλον τους πιστεύουν ότι η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στα μέσα Φεβρουαρίου θα ήταν μία καλή ευκαιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών για τις λεπτομέρειες του τετ-α-τετ.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα δύο κοινοβούλια και στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ανδρών αναμένεται να βρεθούν ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή της Συμφωνίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κάνει ειδική μνεία στην υποχρέωση των γειτόνων να χρησιμοποιούν τη συνταγματική ονομασία της χώρας τους βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία», και όχι «Μακεδονία», όπως συνηθίζουν να κάνουν!

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν μεταξύ των δύο ανδρών είναι η γενικότερη εφαρμογή της συμφωνίας όπως η απαλοιφή των αλυτρωτικών αναφορών, προξενικά θέματα που έχουν να κάνουν με ταξιδιωτικά έγγραφα, εμπορικά σήματα, η σιδηροδρομική σύνδεση με τη Σερβία και η υλοποίηση των οικονομικών συμφωνιών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ