Αποκηρύχτηκε από τους γονείς της όταν βρήκαν φωτογραφία της με άλλη κοπέλα

Η νεαρή φοιτήτρια Έμιλι αποκηρύχτηκε από τους γονείς της όταν ανακάλυψαν μια φωτογραφία της με μια κοπέλα με την οποία ήταν σε σχέση.

Η μητέρα της, που βρήκε την φωτογραφία, της είπε ότι ήταν «αηδιαστική» και της έδωσε τελεσίγραφο: είτε να υποβληθεί σε θεραπεία «μετατροπής» για να αλλάξει τη σεξουαλικότητά της είτε να τους σβήσει από τη ζωή της για πάντα, λέει ο Independent.

Η κοπέλα, που ονομάζεται Emily Scheck και είναι αθλήτρια στο Canisius College στο Μπάφαλο των ΗΠΑ, αποφάσισε ότι δεν θα μπορούσε δεχθεί τη θεραπεία και έτσι, όταν επέστρεψε στο πατρικό της διαπίστωσε ότι όλα της τα παιδικά αντικείμενα είχαν πεταχτεί και οι πινακίδες του αυτοκινήτου της είχαν αφαιρεθεί.

Εκτός αυτού, έμεινε χωρίς οικονομική υποστήριξη. Είχε μόνο 20 δολάρια στο όνομά της, καθώς η επόμενη πληρωμή από την εργασία της θα ήταν σε δύο εβδομάδες.

Μιλώντας στην αθλητική ιστοσελίδα Outsports, η Scheck περιέγραψε πόσο δύσκολη ήταν η επιλογή που της επέβαλε η μητέρας της καθώς και την επισφαλή κατάσταση στην οποία την άφησε:«Δεν ήξερα πραγματικά πώς πρέπει να απαντήσει κανείς σ’ ένα τέτοιο τελεσίγραφο. Στην αρχή ήταν σίγουρα σκληρό. Ήμουν τυχερή που ήμουν στην ομάδα τις πρώτες εβδομάδες, γιατί ο προπονητής μας έφερνε γεύματα στο γήπεδο».

Αναζητώντας βοήθεια, οι φίλοι της δημιούργησαν μια καμπάνια στο GoFundMe με την ελπίδα να συγκεντρώσουν τα 4.500 περίπου ευρώ που θα χρειαστούν για την σίτιση της, την ασφάλειά και τα έξοδα της σχολής της.

Η δήλωση στη σελίδα έχει ως εξής:

«Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η φίλη μας Emily διώχθηκε από το σπίτι της. Οι γονείς της ανακάλυψαν ότι έχει δεσμό με μια κοπέλα και της έδωσαν την επιλογή να πάει για θεραπεία ή να παραμείνει στη σχολή και να μην τους ξαναδεί.

Επέλεξε το δεύτερο και κάνει ό, τι μπορεί για να παραμείνει στη σχολή χωρίς την οικονομική υποστήριξη των γονέων της. Η Emily δεν έχει σπίτι ούτε οικογένεια να την υποστηρίζει. Από το 2019, δεν θα καλύπτεται από την υγειονομική περίθαλψη της μητέρας της και θα έχει ένα σύνολο νέων εξόδων που θα πρέπει να καλυφθούν. Την έδιωξαν από το σπίτι της και την απομάκρυναν από τ΄αδέλφια της γι’ αυτό που είναι. Κάτι τέτοιο δεν αξίζει σε κανέναν.

Αν και βρήκε νέα οικογένεια στους συμπαίκτες της και τη φίλη της, δεν μπορούμε πλέον να βλέπουμε και να μην κάνουμε τίποτα».

Η εκστρατεία, που ξεκίνησε πριν από 14 ημέρες έχει ήδη ξεπεράσει το στόχο της και έχει λάβει ως τώρα 100.515 δολάρια σε δωρεές.

Ωστόσο, η Αθλητική Ομοσπονδία (NCAA) δεν την άφησε αρχικά να δεχτεί τα χρήματα. Της ανακοίνωσαν ότι θα μπορούσε να τα δεχτεί μόνο αν χάσει τη θέση της στην ομάδα, λόγω της νομοθεσίας που απαγορεύει τις δωρεές σε αθλητές.

Ο εκπρόσωπος του κολεγίου το επιβεβαίωσε: «Διαπιστώθηκε ότι η διαδικτυακή ιστοσελίδα crowdfunding οργανώθηκε και προωθήθηκε με τρόπο που δεν επιτρέπεται βάσει της νομοθεσίας του NCAA. Το κολέγιο ενημέρωσε τους μαθητές-αθλητές ότι η προσπάθεια ηλεκτρονικής συγκέντρωσης χρημάτων θα πρέπει να τερματιστεί και οι δωρεές που έλαβαν να επιστραφούν».

Μετά τη δημοσιοποίηση, η απόφαση τελικά ανατράπηκε και το κολέγιο δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά: «Το Κολέγιο Canisius έλαβε διευκρινίσεις από την NCAA ότι η Emily Scheck μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει δωρεές από το GoFundMe που την βοηθούν με τα έξοδα διαβίωσης και εκπαίδευσης. Το προσωπικό της NCAA συνεργάστηκε με το Κολέγιο Canisius για να επιβεβαιώσει ότι ο έρανος μπορεί να συνεχιστεί, με παρακολούθηση από το σχολείο.

Οι κανόνες της NCAA επιτρέπουν στο σχολείο να βοηθά έναν μαθητή-αθλητή μέσω εράνου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Το Canisius και η NCAA θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την υποστήριξη της Emily.

Είναι μέλος της οικογένειας του Κολεγίου και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να την βοηθήσουμε».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here