Φτύνεις ή… καταπίνεις; Ιδού τι κάνει η “πρωτεΐνη” του ανδρός!


Το άρθρο είναι λίγο σοκαριστικό, αλλά έχει πραγματικά ενδιαφέρον από ιατρικής άποψης και σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες

Και όπως λέει η ατάκα: “Όλα τα πίνουμε, όλα τα καταπίνουμε…”

Εάν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών εκείνων που απεχθάνονται τη γεύση του και γι αυτό αποφεύγουν να το καταπίνουν, κατά τη διάρκεια του στoματικoύ, διάβασε παρακάτω τι λένε οι ειδικοί και σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη!

1. Φυσικό αντικαταθλιπτικό

Τελευταία έρευνα, προερχόμενη από τις ΗΠΑ, έδειξε ότι το να καταπίνεις την “πρωτεΐνη” του συντρόφου σου, μπορεί να σε ωφελήσει ιδιαίτερα στο ψυχολογκό κομμάτι. Και αυτό, γιατί οι ειδικοί τονίζουν ότι η “πρωτεΐνη” περιέχει μια μεγάλη ποικιλία… πρωτεϊνών, οι οποίες εφόσον κυκλοφορήσουν στο αίμα, μπορούν να σου «φτιάξουν» τη διάθεση. Εάν λοιπόν, σήμερα ξύπνησες… κάπως, ξέρεις τι να κάνεις όταν συναντήσεις τον σύντροφό σου!

2. Ξέχνα τον… πλαστικό

Εκτός από την ψυχολογία σου, η  “πρωτεΐνη” μπορεί να βελτιώσει ακόμα περισσότερο και την εμφάνισή σου. Η βάση για αυτό είναι το γεγονός ότι η σ#ξουαλική πράξη από μόνη της σου προκαλεί την έκκριση σχετικών oρμoνών, που σε κάνουν να φαίνεσαι πιο ξεκούραστη και φρέσκια. Οι ειδικοί, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες, έχουν καταλήξει στο γεγονός ότι καταπίνοντας κάνεις πολύ καλό στο δέρμα σου, λόγω του μεγάλο αριθμού βιταμινών που έχει. Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάει στα μαλλιά ή τα μάτια σου!

3. Κοιμάσαι σαν πουλάκι!

Ναι, και σε αυτό συμβάλλει η κατάποσή του. Επειδή περιέχει μελατονίνη, ουσία που βοηθάει στην χαλάρωση και τον ύπνο, η “πρωτεΐνη” κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί το απόλυτο υπνωτικό. Εάν, λοιπόν, θέλεις να κοιμηθείς ήσυχη, δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις…

4. Μειώνει τους κινδύνους στην εγκυμοσύνη

Εάν σκοπεύεις να γίνεις μάνα και θέλεις να κάνεις κάτι καλό για σένα και το (αγέννητο) παιδί σου, μια καλή πρόταση είναι να καταπίνεις την  “πρωτεΐνη” του συντρόφου σου. Ο λόγος; Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατάποση μειώνει στις εγκύους την πιθανότητα να πάθουν προεκλαμψία, μια επιπλοκή που οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση.

(Όπου “πρωτεΐνη” καταλαβαίνετε τι εννοούμε)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ