Κατώτατος μισθός: Ανατροπή με τις αυξήσεις – Αυτά είναι τα πραγματικά ποσά

Σε ψίχουλα απειλεί να μετατρέψει τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό τυχόν μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020, όπως είχε προνομοθετήσει η κυβέρνηση

Όσο μάλιστα ο μισθός αυξάνεται με την προσθήκη τριετιών, τόσο μικραίνουν οι αυξήσεις και φτάνουν να περιορίζονται ακόμα και στα 22 ευρώ τον Ιανουάριο του 2010 για έναν μισθωτό του ιδιωτικού τομέα με εννιά χρόνια προϋπηρεσία.

Μπορεί για έναν ιδιωτικό υπάλληλο χωρίς προϋπηρεσία ο μεικτός μισθός από την 1η Φεβρουαρίου να αυξάνεται κατά 64 ευρώ και να διαμορφώνεται στα 650 ευρώ από 586 ευρώ σήμερα, αλλά με την περικοπή του αφορολόγητου ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα κληθεί για πρώτη φορά να πληρώσει φόρο για τα εισοδήματά του και θα δει την καθαρή αύξηση στον μισθό του να προσγειώνεται στα 34 ευρώ.

Η κυβέρνηση διακηρύσσει πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η προνομοθετημένη μείωση του αφορολόγητου. Οι θεσμοί όμως έχουν εκφράσει ήδη διαφορετική άποψη. Το ΔΝΤ με την τελευταία του παρέμβαση, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου μεταμνημονιακής εποπτείας τόνισε την ανάγκη το αφορολόγητο να μειωθεί προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για μείωση συντελεστών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here