Θεσσαλονίκη: Ελεύθερες οι ανήλικες που επιτέθηκαν στη 15χρονη


Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν και 7 γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Ελεύθερες αφέθηκαν οι ανήλικες οι οποίες κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε 15χρονη συμμαθήτριά της στην Τούμπα, και κατέγραψαν σε κινητό το σκηνικό αναρτώντας το στα social media.

Μαζί με τις 5 ανήλικες και ακόμα μία η οποία ταυτοποιήθηκε, συνελήφθησαν και 7 γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σωματικές βλάβες, παραβίαση της νομοθεσίας περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράβαση του νόμου περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έπειτα από καταγγελία ανήλικης κοπέλας στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας, για επίθεση που έλαβε χώρα σε βάρος της, οδήγησαν στην ταυτοποίηση έξι (6) εμπλεκόμενων ατόμων.

Πρόκειται για συνομήλικες της παθούσας, οι οποίες βραδινές ώρες της (29-01- 2024), στην περιοχή της Τούμπας, την προσέγγισαν και αφού την οδήγησαν, παρά τη θέλησή της, σε πυλωτή οικοδομής, μία εξ’ αυτών της επιτέθηκε ασκώντας σωματική βία, άλλη την έφτυσε και οι υπόλοιπες κατέγραφαν τις προαναφερόμενες πράξεις με τα κινητά τους τηλέφωνα, αναρτώντας το υλικό σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης.

H μητέρα της 15χρονης από την Θεσσαλονίκη, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ανήλικα κορίτσια, ένα από τα οποία βιντεοσκοπούσε την επίθεση, που δημοσίευσε στα social media, μίλησε στον ΑΝΤ1.

Η οικογένεια έχει ζητήσει να μην γίνεται αναπαραγωγή του εν λόγω βίντεο, καθώς επιβαρύνει ψυχολογικά την κατάσταση της ανήλικης, η οποία αρνείται να επιστρέψει στο σχολείο της και δεν θέλει να βγει έξω από το σπίτι της. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η μητέρα της 15χρονης περιέγραψε τα γεγονότα ως εξής:

«Στις 8:30 η ώρα ήταν η μικρή σε ένα ίντερνετ καφέ, 150 μέτρα από το σπίτι, σε κεντρικότατο δρόμο, στην Άνω Τούμπα. Εκεί την επισκέφθηκαν έξι κορίτσια και της ζήτησαν να βγει έξω να μιλήσουν. Της ζήτησαν το λόγο γιατί η φίλη της, τής είπε κάποια λόγια για αυτές και λέει η μικρή η δική μου “εγώ δεν άκουσα κάτι τέτοιο”.

Επειδή αρνήθηκε τα δικά τους τα λόγια, την περικύκλωσαν ανάμεσα στα αυτοκίνητα και άρχισαν να την φτύνουν. Και η μικρή αντιστάθηκε. Και όπως μιλούσανε σηκώθηκε η μία και της δίνει μια γροθιά στο μάτι και έπεσε. Και πέφτοντας χτυπάει το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο.

Αυτοί μόλις είδαν που έπεσε η μικρή σηκώθηκαν και έφυγαν. Περνώντας ένας πιτσιρικάς την είδε την μικρή πεσμένη ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πήγε και την σήκωσε και κατευθείαν πήρε τηλέφωνο. Και λέει “έλα μπαμπά, με χτυπήσανε, με δείρανε, να πάμε στην αστυνομία”.

Συνελήφθησαν και οι γονείς των παιδιών, Κρατήσανε τα παιδιά με τους γονείς εκεί, δεν ξέρω για ποιον λόγο. Δεν μπόρεσαν να συλλάβουν μόνο το κορίτσι που την χτύπησε. Αυτή την στιγμή η κόρη μου είναι ψυχολογικά χάλια, δεν θέλει να πάει σχολείο, δεν θέλει να βγει από το σπίτι. Προέχει η ψυχολογία του παιδιού, να μπορέσει να επανέλθει».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ