Ρύθμιση 120 δόσεων στα Ταμεία: Ερχονται μεγάλες ανατροπές


Δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ το μήνα για τους αγρότες και τα 50 ευρώ το μήνα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους σχεδιάζεται να περιλαμβάνει η ρύθμιση των παλιών -ως το 2016- χρεών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία

Όσοι οφειλέτες αξιοποιήσουν τη νέα ρύθμιση (κυρίως οι μικροί οφειλέτες), που χρωστούν έως 3.000 ευρώ (από παλιές μέχρι το 2016 εισφορές χωρίς τις προσαυξήσεις) δεν θα έχουν περιορισμό να εξοφλήσουν τα χρέη σε 36 δόσεις, αλλά θα πηγαίνουν σε περισσότερες και κυρίως στον αριθμό δόσεων που θα προκύπτουν με βάση την ελάχιστη μηνιαία καταβολή των 30 ευρώ, αν είναι αγρότες με χρέη στον ΟΓΑ, ή των 50 ευρώ, αν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι με χρέη σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Επιπλέον, όσοι έχουν οφειλές έως 3.000 ευρώ το όριο ρύθμισης θα μπορεί να φτάνει ως και τις 120 δόσεις αντί των 36 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας.

Οι δυο αυτές αλλαγές αποφασίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας υπό την Ε. Αχτσιόγλου με στελέχη του υπουργείου και τους διοικητές των ασφαλιστικών Ταμείων ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ.

Η πρόταση προβλέπει την καθιέρωση ελάχιστης δόσης 30 ευρώ για τους αγρότες με το σκεπτικό ότι στην πλειονότητά τους χρωστούν μικρά ποσά της τάξης των 3.000-5.000 ευρώ και η διευκόλυνση όλων των οφειλετών να επιλέγουν και πέραν των 36 δόσεων για χρέη έως 3.000 ευρώ.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως και αυτοαπασχολούμενους, η ελάχιστη δόση θα είναι τα 50 ευρώ, ενώ επίσης όσοι χρωστούν ως 3.000 ευρώ θα μπορούν να υπερβούν τις 36 δόσεις.
Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ